Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Illatos, lila virágok kedvességgel kínálva

Milléri Levendulakert BesenyszögMilléri Levendulakert Besenyszög a térképen

Kihagyhatatlan 2022. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. június 24.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ezen a nyáron már az országban számos helyen találunk látogatható levendulakerteket, nemcsak a régről ismert tihanyi és pannonhalmi levendulás várja a vendégeket.
És mivel most nyílik ez az igencsak erőteljes illatú, de jellegzetes lila színe miatt a kertekben a látványával is feltűnő virág, tegnap a hozzánk legközelebb eső Milléri Levendulakerthez autóztunk el, kihasználva, hogy a nemrég átadott M4-es útról könnyen megközelíthető. Vagyis nemcsak a közeli Szolnok lakóinak jól elérhető.
Már amikor kiszálltunk az autóból, megcsapott bennünket a tömény levendulaillat, és a fák lombja között megpillantottuk a lila virágtengert. Közelebbről mindez még intenzívebben érzékelhető. És mi alig vártuk, hogy megtegyük a néhány métert a bejáratig és elmerüljünk illatban, látványban.
A bejáratnál rendkívül kedvesen fogadják az önkéntes virágszedő vendégeket, és gyors eligazítást is kaptunk, miként kell úgy levágni a virágszálakat, hogy jövőre is mehessünk, vagyis ne sértsük meg a növény fás részeit. Alkalmanként kézműveskedést is tartanak, lehet pl. a most népszerű levendulabuzogányt készíteni.
Mi viszont csak szedtük és szedtük, gyűjtöttük a kapott papírszatyorba (1500 forintért) a levendulát. Pedig én nem is szeretem az illatát! A színe viszont, ez a különleges és egy virágban is többféle árnyalatú lila mélyen elbűvöl. És az is elbűvölő, hogy miközben mi szedjük a virágot, azokon tengernyi méhecske, lepkék és más rovarok dolgoznak szorgalmasan. De megférnek az emberrel, ha az ember természetesnek fogadja el minthogy az is a jelenlétüket.
Egy óra békesség, szépség, nyugalom, kedvesség, ezt kaptuk a Milléri Levendulakerttől. Köszönjük!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (8)
Milléri Levendulakert Besenyszög - EgyébMilléri Levendulakert Besenyszög - EgyébMilléri Levendulakert Besenyszög - EgyébMilléri Levendulakert Besenyszög - EgyébMilléri Levendulakert Besenyszög - EgyébMilléri Levendulakert Besenyszög - EgyébMilléri Levendulakert Besenyszög - EgyébMilléri Levendulakert Besenyszög - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Garden Hotel Szolnok - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Garden Hotel Szolnok
55.900 Ft / 2 fő / éj-től büféreggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval