Érdekesség, hogy szomszédságukban a sokkal nagyobb méretű és befogadóképességű másik vendéglátóhely, A Fogadó működik, de úgy tűnik, gond nélkül megfér mellettük a Kis Halas is. Parkolni - ingyenesen - A Fogadó nagy parkolójában lehet. Az ételbárral szemben, az út másik oldalán van a Bicskei-horgásztó, állításuk szerint az étlapon szereplő halak egy része innen származik. Ha igaz, a halastó és az ételbár tulajdonosi köre részben azonos. A hely abszolút retró jellegű. Értem ezt a berendezésre, az étlapra, a dolgozói mentalitásra, a mosdóra, úgy en bloc a berendezésre. Ezen kívül, ami számomra azonnal szembeszökő és egyúttal meglepő is volt, az a beltérben látható számtalan buddhista és távol-keleti dekoráció, szobrocska, díszítés volt. Ennek oka, hogy a vendéglő tulajdonosai nyitottak a buddhista filozófia és a keleti kultúra iránt. Az étlapon a névhez méltóan jó pár halétel található, pisztráng, haltepertő, harcsapaprikás, hekktörzs, rákfarok, pontyfilé és pontypatkó. Halászlevet készítenek harcsából, illetve pontyból is (2890 Ft), belsőségekkel 3490 Ft. Az adagok kiadósak. Népszerűek a 2 és 4 személyes tálak, ebből nemcsak halasat készítenek (12500/18500 Ft, körettel együtt), de vannak csirkés és vegyes húsos tálak is. Szívesen vittem volna otthonra egy tálat, de sajnos azt közölték, hogy kb. 3 óra lenne a várakozási idő! Van náluk napi ebédmenü, elég kedvező áron. Gulyáslevest ettem helyben, amire szintén elég sokat kellett várni. Bár az étlapon 2190 Ft-os ár szerepelt, azonban nekem csak 1500 Ft-ot számoltak fel érte. Okát nem tudom. Ebben az árban már benne volt 2 szelet kenyér is. A kenyér kb. albán színvonal volt, szóval nem minőségi, nem kézműves. A leves hatalmas adag volt és tűzforró, kis bográcsban érkezett. Nekem nem igazán ízlett, mert a húsban voltak rágós részek, a lé túlságosan zsíros volt, a zöldségek túlkészültek. A forróság miatt nehezen lehetett enni. A házi csipős paprika ki volt téve az asztalokra. A beltérben ételszag volt. Van egy kis belső teraszuk is, itt is keveredett a halas dekoráció, úm, vasmacska, kormánykerék, halászhálók és a színes buddhista imazászlók. Nincs kötelező szervizdíj. A mosdó szűkös, és csak egy vékony fal választja el a konyhától, emiatt a mosdóban még erősebb volt az ételszag, és gyakorlatilag minden behallatszik a konyhából. Gondolom, ez akkor oda-vissza igaz.