Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagyüzemi étkezés reneszánsz környezetben

Habsburg Étterem BikalHabsburg Étterem Bikal a térképen

2016. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 18.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A bikali kastély és élménypark komplexumban eltöltött 3 nap során szállásunk az Élménybirtok egyik korabeli házikójában volt, míg a félpanziós étkezést a közeli Reneszánsz Palota épületében bonyolították le. A reggelit a Múzsák csarnokában, a vacsorát a Lovagteremben lehetett elfogyasztani. A vacsora a nagy létszámra tekintettel 2 turnusban történik, 18.30-tól, illetve 20.00 órától másfél órás időtartamra korlátozva, de ez bőségesen elegendő a svédasztal feltérképezésére és végigfalatozására. Nagyon pozitív volt számunkra, hogy a vacsorához kapcsolódó italok is benne voltak az árban (szénsavas és mentes víz, gépi üdítők szénsavas és mentes változatban, több ízben, csapolt sör, 1-1 féle fehér és vörös bor, nem is az ihatatlan fajtából). A vacsorához belépésnél ellenőrizték a szobaszámot, a reggelinél ilyen nem volt, és ott az idő sem számított, elvileg 10-ig volt reggeli, de nem zavarták ki azokat, aki tovább maradt, és az ételekből is bőven lehetett még válogatni.
Nem szabad ilyen helyen fine dining élményekre számítani, aki ilyen elváráokkal indul neki, az csalódni fog, de a választék sokszínű, minden igényt kielégítő volt. A menü nem ismétlődött napról napra, nem előző napi maradékokat hasznosítottak újra, a gyerekeknek mindig volt valami nekik kedves (pl. spagetti sok ketchuppal, dinó alakú bundázott hús, önkiszolgáló gépi fagyi 2 ízben, sökféle cukorszórással). A vegetáriánusok számára is voltak zöldséges fogások. Bőségesen jól lehetett lakni. A desszertek közül nem mindegyik volt finom, de az egyik pohárkrém (kávés) nekem kifejezetten ízlett.
A reggli is változatos volt, itt is gondoltak a gyerekekre, pl. tejbegríz vagy tejberizs, bundás kenyér, kakakós kalács, kakaó is szerepelt a kínálatban.
A berendezés díszes, talán kicsit túlságosan is, színpadias hatású a földig érő drapériákkal, a kandalló előtt üldögélő Mátyás király életnagyságú bábfigurájával. A megvilágítás lehetne jobb.
Kiszolgálás gyakorlatilag nincs, önkiszolgáló rendszerben történik minden, a személyzet az új terítést és a használt tányérok, evőeszközök begyűjtését végzi, illetve akkor elhet tőlük kérdezni, ha éppen töltenek fel a svédasztalos pultba újabb ételeket, ilyenkor választ kaphattunk a kérdéseinkre.
A mosdó tágas, sok emberre tervezett, sosem kellett sorban állni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (37)
Habsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étlap/itallapHabsburg Étterem Bikal - Étlap/itallapHabsburg Étterem Bikal - Étlap/itallapHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Külső képHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - MosdóHabsburg Étterem Bikal - MosdóHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - Étel/italHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - BelsőHabsburg Étterem Bikal - Belső

Habsburg Étterem további értékelései

2018.06.06a párjával
Kiváló
Itt töltött 3 napunk alatt volt szerencsénk ebben az étteremben vacsorázni. Fantasztikus díszítés, szépen megterített asztalok, bőséges vacsora fogadott mindenkit aznap este. Levesként életem legjobb lencsegulyását ettem. Másodikként többféle húsos fogásból lehetett válogatni. A desszert már alig...
Népszerű szállások a környéken
Puchner Kastélyszálló Bikal - Egyedi Puchner Akció
Egyedi Puchner Akció
2024.07.01-ig
Puchner Kastélyszálló Bikal
108.720 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Thermal Panzió Igal - Tavaszi zsongás
Tavaszi zsongás
2024.06.01-ig
Thermal Panzió Igal
76.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval