A Cserépi úti pincesort a szőlőműveléshez és borkultúrához kapcsolódó, egykor megélhetést jelentő idény mezőgazdasági munkát vállalóknak állít emléket az 5 fából faragott szobor.
Hát, hogy itt a domboldalon mindenki summás lenne, arra azért nem tenném tűzbe a kezem, de a tábla szerint, ami a szoborcsoport mellett áll, a bükkaljai summásokról van itten szó, hát akkor azok. Bogácson, ezen a szelíd lankán néz a tájba a néhány férfi- és nőalak, mintha átnéznének az időn, a történelmen.
Kifejezeten jó kis szobrok, jól ábrázolják a karaktert, amit a fafaragó bemutatni akart, van itt aztán kisbíró dobbal, borász, kapás, szőlészkedő asszony, szóval a félmúlt figurái, ki úr, ki szolga, de talán ezek voltak a jellegzetes emberek ezen a vidéken. Ha arra járnék, ki nem hagynám! Hát arra jártam, és nem hagytam ki!