2026. márciusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. április 5.Ajánlom a helyet másoknak is!
Budakeszin átutazva már többször nézegettem ezt a helyet, most végre volt időm és alkalmam megállni és benézni. Közben azon gondolkoztam, valahogy a magyar és az olasz nép/néplélek összerezonál. Én is azon magyarok sokaságát gyarapítom, akinek szinte minden bejön, ami olasz. A pizza, a fagylalt, a kávé, a többi ételt nem is sorolom, a toszkán tájak, a borok, a tengerpart, az ókori római emlékek. De szerintem ez nem egyoldalú szimpátia, rengeteg olasz turistával találkozom Budapest utcáin. A Raffinato egy családi vállalkozás, amely közvetlenül a Fő utcán egy kis dombon található, korábban virágbolt működött itt. Családi vállalkozásként egy klassz mediterrán delikáteszt és kávézót alakítottak ki. Nagyon tetszetős a beltér, a boroshordók új funkciót kaptak asztalként. A delikátesz részlegben nemcsak olasz termékek, hanem hazai kistermelők prémium kategóriás élelmiszerei, alapanyagai is megtalálhatóak. A desszertek között autentikus olaszok is feltűnnek, de volt másmilyen is, hát, nem volt könnyű választani! Kókuszos-mangós panna cotta, pisztáciás Cannoli, körtés csokitorta, de aztán a málnás mille-feuille lett a nyerő nálam. Szervizdíjjal együtt 1781 Ft-ot fizettem (1590 + 191 Ft). A kiszolgálás a pultnál történik, nincs asztalszerviz. Az eszpresszó 890 Ft. Nagyon klassz hely, nálam egyértelmű 5 pont.
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()