Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Sissii és Ferenc József rétese és kávéja

Monarchia Rétesház (Budakeszi) BudakesziMonarchia Rétesház (Budakeszi) Budakeszi a térképen

2017. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 17.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az nem derült ki, hogy a Habsburg ház jeles uralkodópárja vajon szerette-e a rétest, viszont a kávét állítólag igen, és itt - legalábbis azt írták magukról - meg lehet kóstolni, hogy ők hogyan itták.
Budakeszi évek óta működő rétesezője a város ütőerén, a Fő úton található egy polgári házból kialakítva. Adalékanyag és tartósítószer mentes házi réteseket készítenek, főleg tradicionális töltelékekkel, nem túl nagy választékban (250 Ft). Az állandó kínálatban 7 féle édes és 3 féle sós rétes szerepel, valamint szezonális ajánlatokkal is előrukkoltak, ezeket mondanám újító szemléletűnek (pl. körtés-túrós, konyakmeggyes-mákos). Ha valaki konkrét ízt, tölteléket szeretne valaki ezek közül, akkor érdemes előre rendelni belőle.
Ottjártamkor ezekből a valóságban nem volt, csak a lehetőségek listáján szerepeltek, viszont 7 féle ízt lehetett kapni. Meggyeset és túrósat kóstoltam meg. Az én véleményem szerint, különösen kiemelkedő, párját riktító egyik sem volt, szuperlatívuszokban nem tudnék róluk beszélni, de korrekt, megfelelő volt. Frissesség rendben, tetejük porcukorral meghintve. A tészta nem ropogós, inkább törős-omlós, ami nem ugyanaz a kategória. (nálam az értékelésben az első sor inkább 3/4 vagy gyenge négyes, de azért megadtam). A rétes mérete átlagos, viszont elég laposak voltak, nem volt teletömve a töltelékkel egyik sem.
Dallmayr teát és Café Richard kávét főznek.
Aprósüteményt is árusítanak, valamint télen mézeskalácsot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (3)
Monarchia Rétesház (Budakeszi) Budakeszi - Külső képMonarchia Rétesház (Budakeszi) Budakeszi - Külső képMonarchia Rétesház (Budakeszi) Budakeszi - Külső kép

Monarchia Rétesház (Budakeszi) további értékelései

2016.03.18a párjával
A Monarchia jó hívószó a magyar fülnek. A boldog békeidők igézete, nosztalgiája ma is élő. Budakeszin sétálva ide is betértünk, mi tagadás főleg a neve miatt. Addigra már jóllaktunk két pékségben és két cukrászdában. A rétesek gusztusosak, ígéretesek, a tészta helyben készültnek tűnik....
Népszerű szállások a környéken
The Hotel Unforgettable - Hotel Tiliana by Homoky Hotels Budapest - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
The Hotel Unforgettable - Hotel Tiliana by Homoky Hotels Budapest
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval