Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Thai ízek Budakeszin is

Tom Yum Budakeszi Thai Food BudakesziTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi a térképen

2017. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2018. január 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Tom Yum budapesti étterme az Andrássy út elején található, ettem már ott, igaz, nem mostanában, de pozitív emlékekkel távoztam, jó és autentikus konyha, thai személyzet. Azóta van egy másik pesti egységük is a Boráros téren, ott még nem volt szerencsém járni, viszont a 3. éttermüket, amelyik Budakeszin a Fő úton található, már teszteltem. Korábban szintén egy étterem üzemelt az épületben, de egészen más profilú, házias svábra emlékszem, de lehet, hogy tévedek.
A belső tér thai motívumokkal, szobrokkal, képekkel dúsan berendezett, díszes, színekben az arany-fekete-barna, némi vörössel kombinálva. Tágas beltér, misztikus megvilágítással, sok asztallal, melyek lazán, kellő távolságra vannak egymástól elhelyezve.
Az étlap informatív, mutatós, az ételekről szép színes fotók, az ételek nevei magyarul, angolul és thai nyelven is szerepelnek, s az összetevőket is feltüntették. Kizárólag autentikus thai ételeket készítenek. A legtöbb étel többféle hússal kérhető (csirke, sertés, marha, rák) vagy vegetáriánus változatban, az étel árát is ez befolyásolja. Hiányolom, hogy nem lehet kis adagit kérni az ételeből, pedig így többfélét lehetne kóstolni.
Egy klasszikust, a Tom Kha levest választottam, rákkal (2090 Ft). A leves nagy adag, dominál benne a kókusz, melyet lime-mal, korianderrel és citromfűvel ízesítenek, paradicsom, gomba volt még benne a rák mellett, valamint irdatlan sok hagyma, ami nem volt rendesen megfőzve, kemény maradt. Elég sok jó minőségű rákot tettek bele. A lé kellemes volt, nem csípős, inkább európai ízlés szerint elkészítve.
Mivel nyitásra érkeztem, az első vendég voltam. Utánam is csak lassan szállingóztak, inkább hétvégén szokott több vendég lenni, persze kérdéses, hogy egy ekkora hely így mennyire tud rentábilisan üzemelni.
A pincérek - 2 fiatalember - magyarok. Kötelező szervizdíj 10%.
Az itallapon érdekesség, hogy 2 féle thai sört is lehet kapni (Singha, Chang), a 0,33 l-es 990 Ft-ba kerül.
Összeségében jó hely, és örvendetes, hogy Budakeszin is van minőségi ázsiai étterem, ami nem kifőzde vagy gyorsétterem, de nekem az Andrássy úti éttermük jobban bejött.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (28)
Tom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Külső képTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Külső képTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Külső képTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étlap/itallapTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étel/italTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étel/italTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Étel/italTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - MosdóTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - MosdóTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - BelsőTom Yum Budakeszi Thai Food Budakeszi - Belső

Tom Yum Budakeszi Thai Food további értékelései

2020.07.18barátokkal
Kiváló
A Tom Yum Budakeszi központjában működik, volt már szerencsénk itt, ezen a helyszínen, ebben az ingatanban, több éttermet is kipróbálni, vélhetően magas a bérleti díj attól mennek sorban tönkre. Talán ez megmarad. Mint megtudtuk a kedves felszolgálótól, ez az egység azonos tulajdonban van az...
Népszerű szállások a környéken
The Hotel Unforgettable - Hotel Tiliana by Homoky Hotels Budapest - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
The Hotel Unforgettable - Hotel Tiliana by Homoky Hotels Budapest
Kérd ajánlatunkat!
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval