Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Oké konyha és kritikán aluli szervíz

Costes Izakaya BudapestCostes Izakaya Budapest a térképen

Átlagos 2022. októberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. október 30.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A hely csalódás volt. A Costes név kötelez, de úgy néz ki ezt csak én gondolom így, a tulajdonos nem. Ázsiai fúziós fine bisztró és bár.
Nyitásként pezsgőt kértünk, palackkal, ami nem volt hűtve, kétségbesetten próbálták jégvödörben hűteni a rendelés után. Tekintve, hogy a borlap nagyon vékonyka, abból a pár pezsgőből, ami van, illene hűtve is tartani. Főleg hogy állítólag bár is, nem csak bisztró.
Teltház volt, mikor felszabadult az asztalunk és leültünk, kb. 15 perc telt el, mire bárki is az asztalhoz jött, újabb 10 pec, mire megérkezett a megrendelt pezsgő. Vödörben lerakták, "egészségünkre", mondták. Egy idő után kinyitottuk a palackot magunk. Ismétlem, mi, a vendégek nyitottuk magunknak a palackot és töltöttünk magunknak. Mindezt egy erősen túlárazott és gyenge borlap mellett, ahol az "olcsóbb" tételeket 4-5-szörös palackáron, a drágábbakat 3-4-szeres palackáron adják.
Az előételek rendben voltak. Burrata kimchi: a burrata olyan volt, amilyennek lennie kell, jó minőségű, a kimchi kifejezetten finom és összetett, ez jó pont. Ceviche: jól ízesítve, ázsiai extrákkal, rákkal, soha rosszabbat. Rák tempura: nem tudom milyen, sose érkezett meg, elfelejtették. NORI LAHMACUN: a hely signiture food-ja, egyfajta "pizza", lazaccal, nekem ízlett, a társaság többi része az este leggyengébb ételének tartotta.
Főételek... Wagyu rib-eye steak: jó volt, bár nem igazi wagyu, hanem magyar, de ettől még nem volt vele semmi baj, hiszen ezt kértük és jól készítették el, a mellé adott saláta pedig kifejezetten izgalmas volt. Szecsuani bolognai: egy jó bolgnai, enyhén érezhető ázsiai plussz ízzel, jobb, mint sok olasz étterem bolognaija, de semmi extra. Koreai bbq marha oldalas: az este legjobb étele, tulajdonképpen tökéletes.
Körettek... 20 perccel a húsok után, külön érkeztek, mintha a desszert lenne. Katasztrófa, ez valószínűleg a konyha sara, nem a szervízé. Ilyet a sarki kifőzdében sem engednek meg maguknak. Wokban sült gomba és sült paprikás krupli, így inkább tapasz élmény volt így, amúgy mind a kettő oké, de felejthető.
Összeségében: jó hangulatú, designos hely, főleg túristáknak, akik úgy sem jönnek vissza. A konyha 4/5, nem különösebben érdekes, de teljesen oké. A szervíz katasztrófa, kedvesek, de totál amatőr az személyzet, nem figyelnek oda, alap dolgokat is elrontanak, 2/5. Az egész hely a Costes brand ügyetlen monetizációja, nem ajánlom, száz jobb étterem van Budapesten.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Átlagos
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (7)
Costes Izakaya Budapest - EgyébCostes Izakaya Budapest - EgyébCostes Izakaya Budapest - EgyébCostes Izakaya Budapest - EgyébCostes Izakaya Budapest - EgyébCostes Izakaya Budapest - EgyébCostes Izakaya Budapest - Egyéb

Costes Izakaya további értékelései

2023.10.06egyedül
Átlagos
A Costes egy húzónév a hazai gasztronómiában, amelyre mindig érdemes figyelni. Bár az Izakayában tett látogatást követően azt kell mondjam, hogy a Costes-csoporton belül sem minden egység telitalálat, hogy finoman fogalmazzak. Amíg a Costes Downtown engem teljesen lenyűgözött, illetve a "régi"...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Helikon Keszthely - Ikonikus feltöltődés a Helikonban
Ikonikus feltöltődés a Helikonban
2024.07.01-ig
Hotel Helikon Keszthely
93.500 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Vital Zalakaros - Vital wellness
Vital wellness
2025.01.05-ig
Hotel Vital Zalakaros
Kérd ajánlatunkat!
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes - Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
Téli-tavaszi nyugdíjas ajánlat
2024.05.17-ig
Wellness Hotel Szindbád Balatonszemes
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től teljes panzióval