Puszta Kapuja Információs Központ Bugac bemutatkozása
A Puszta Kapuja Információs Központ Bugacon található a Karikás Csárdával szemben és innen lehet eljutni a Kiskunsági Nemzeti Park Bócsa-Bugac pusztavilágába, ahol bepillantást nyerhetünk a homokpuszták világába, jellegzetes állat- és növényfajaiba, a táj történetébe, a múltban itt élt emberek hétköznapjaiba.
Az épületben két interaktív kiállítási egység található: az egyik a pusztai természetbe, a másik a pásztorvilágba kalauzol el bennünket. A látogatóközpont területén talállható még rovarhotel, ökológiai társasjáték és egyéb játékok, pihenőhely és fotópont is.
A Puszta Kapuja információs Központ ott van körülbelül, ahol a Karikás Csárda, nagyjából azzal szemben az út túloldalán. Aztán nem úgy van az ám! Rögtön le is fejtek belépővel, ahogy beléptem, pislogtam valamit, hogy 70 elmúltam, számít az? Nem, nem számít, akkor is fizetni kell.
Egyébként kedves volt a srác, aki ott a cerberus, amint lepengettem a csengő MNB pénzeket, eljött velem, megmutatta, mi van lent és fent, mert kétszintes cucc ám ez, csak kintről nem nagyon látszik, Hát a puszta van, azaz információk a pusztáról. Elég igényesen kidolgozva, szórakoztatóvá téve. Azért ez nem egy múzeum ám, csak amolyan kisbemutató-féle. De ha már fizettem, igénybe vettem a mellékhelyiséget is, aki messziről jött, az érti ezt, meg egy kicsit közelebb is került hozzám a puszta.