Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Élet és halál

Szent Márton templom BujákSzent Márton templom Buják a térképen

Érdekes 2023. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2023. augusztus 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Zavaros egy hely a bujáki Hősök tere-templomkert kombó is, jól példázza azt a tudati káoszt, ami a "szeretet" globális vallását összemaszatolja a nemzeti háborúk koszával, az életet a halállal és megpróbálja valahogy meg is ideologizálni ezt. De a települések többségében belevilágháborúzik minden és mindenki a templomkertbe, a szentek páncélt öltenek, és kiállnak a helyi nép mellett. Nos, itt is keveredik minden, de azért nézzünk apránként ezt-azt... különleges dolog, de még nem sokszor találkoztam a gondolattal, hogy itt a COVID áldozataiért is emeltek emlékművet. A templom korábbi keresztjét használták erre, és legalább jól szolgál továbbra is. Van aztán egy fura keresztény imamalom tibeti mintára, az apostolok nevei és jellemző attribútumai vannak rajta fa lapokon, jól meg lehet pörgetni a kis ringlispílt és akkor szépen nyikorog. Van mindenféle világháború egyben nagy szürke kőtömb, keresztény üggyé téve azokat, de mondjuk azt is, hogy azon kevesek közé tartozik, amik a holokauszt áldozatait is ugyanitt említik, ahol "hős" fiaik pusztulását. Másik kőoltárok az Úr a tizparancsolattal keménykedik, görög küklopsz-szemével kinézve az egyiptomi háromszögből, sarokban a fehér Mária Franciaországból a színes francia Bernadette-tel, van még elszórva pár igazán sorozatgyártott falusi giccsangyal kis talapzatokon, és egy Jézus-szobor is, aki hálából van itt a templom felújításáért. Ezen elgondolkodhatunk, hogy Jézus mond ezért hálát, vagy hálából tették ide a szobrát a felújítási költségekre még plusz rátéve, és ezen töprengve elhagyhatjuk a Hősök tere-templomkertet.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (19)
Szent Márton templom Buják - BelsőSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - Külső képSzent Márton templom Buják - Külső képSzent Márton templom Buják - Külső képSzent Márton templom Buják - Külső képSzent Márton templom Buják - BelsőSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - EgyébSzent Márton templom Buják - BelsőSzent Márton templom Buják - Belső

Szent Márton templom további értékelései

2023.07.11a párjával
Kihagyhatatlan
Kis falu nagyon szép templommal. Szombat napközben voltunk és esküvői díszben találtuk e templomot. A rácsokon keresztül fotóztam. Kitűnik, hogy nagyon rendben van, szeretik a helyiek. A templomkert gondozott, szobrokkal tele. Érdemes elidőzni ha valaki erre jár.
Népszerű szállások a környéken
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló Szirák
183.981 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Felejthetetlen pillanatok
Felejthetetlen pillanatok
2026.04.20-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
60.435 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval