Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A számla titokzatos tételei

Cardamom Étterem Bük, Bükfürd?Cardamom Étterem Bük, Bükfürd? a térképen

Átlagos 2018. szeptemberben, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. szeptember 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Caramell Wellness Hotel „déli étterme”, rövidke étlappal. 12-15 óra között van nyitva, azok kedvéért, akik a félpanzió nyújtotta bőséges reggeli és a fejedelmi vacsora között is éttermi ellátást igényelnek. :) Mi érkezésünk napján vesszük igénybe, mint legegyszerűbb megoldást.

A berendezés kellemes, finom vonalú bútorok, jó színek. Egy kis nagyzolás sosem árt, jót mosolygunk a szalvétagyűrűbe fogott papírszalvétán. Csak két asztalnál ülnek rajtunk kívül, ahhoz képest elég sokat kell várni a pincérre. A párom bundázott csirkemellfilét enne párolt rizzsel, de az gyerekadag, ezért húslevest is rendel. Én kevert salátát választok, a zöldségeken kívül sült csirkemell csíkokat, füstölt fürjtojást tartalmaz, többféle csírával megszórva. Szép és ízletes összeállítás. Azt nem mondom, hogy jól laktam vele. Kicsit nyisszantok hozzá a gyerekadagnak minősített husiból, ami végül a leglaktatóbb fogásnak bizonyult a könnyű saláta és a kis csészényi leveshez képest.

Az árak kicsit húzósak, főleg a mennyiséghez képest, de elfogadhatóak. Azt csak később vettük észre, hogy a blokkon kétféle felszolgálási díj is szerepel, 5 % az étel, 27 % az 1 dl bor miatt. Én még a minimális felszolgálási díj miatt is rendszeresen morgok, bár szinte mindig adok magamtól is borravalót. De ez a 27 % kiveri a biztosítékot. (Később a bár és a vacsora italszámlájában is találkoztunk ilyen mértékű felszolgálási díjjal.) Barátaink szerint csak „elírták”, és ez nem is felszolgálási díj, hanem ÁFA. Úgy se jobb. Egyrészt egy négycsillagos hotel nem engedheti meg magának, hogy bármit is „elírjon” a számlában, másrészt az étlap szerint az ÁFA és 15 %-os felszolgálási díj is szerepel az árakban. Szóval bármilyen címen csapták hozzá a végösszeghez ezt a tételt, semmiképp sem jogos. Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb hasznuk az idén. Csak azt nem tudom eldönteni, az értékelés melyik részét ítéljem rosszabbnak emiatt. Mondjuk az ár/érték arányt, bár az elvben arra vonatkozik, hogy az étel mennyire érte meg az árát. Arra három csillagot adnék, a fentiek miatt kap csak egyet. Azzal is túl van fizetve.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Szörnyű
Tisztaság:
Fényképek (9)
Cardamom Étterem Bük, Bükfürd? - BelsőCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - BelsőCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - BelsőCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - BelsőCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - Étel/italCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - Étel/italCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - Étel/italCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - Étlap/itallapCardamom Étterem Bük, Bükfürd? - Étlap/itallap
Népszerű szállások a környéken
Póczáné Vendégszobái Bük, Bükfürd? - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.24-ig
Póczáné Vendégszobái Bük, Bükfürd?
26.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval