Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Eklektikus szörnyűség - finom ebéd

Kes Pub Bük, Bükfürd?Kes Pub Bük, Bükfürd? a térképen

2016. márciusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2016. március 13.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Büki kirándulásunkra, innen választottam a helyet. A felszolgálás gyorsasága és összességében az ételek miatt nem bántam meg - ennyit elöljáróban.
Az étterem már kívülről sem egységes, hát még bent! Szóval tessenek elképzelni egy egykori kádár-kockát. Ez a negyveneseknek nem nehéz. Ez elkezdték toldozni: egy kis szélesítés, egy kis magasítás. Ebből lett egy apartmannház. Ha már van vendégkörünk, szolgáljuk is ki őket: építsük be az előkertet, abból legyen étterem! De elsőre kicsire sikerült, toldjuk meg széltében, a teraszt is fedjük, falazzuk be! A toldozgatás belülről is észrevehető: az eredeti étteremhelyiség gipszkartonnal fedett, a toldás pedig belülről üveggel, vagy plexivel, rajta kívülről valami mással. De legalább benn is folytatták a szörnyűséget. A középső és a szélső harmadok közt szinteltérés, az átjárók és a falnyílások magassága változó, az ülőhelyként szolgáló háromszemélyes padokból négyfélét sikerült megszámolnom, fogas is legalább háromféle volt. Falakon képek: italreklám, majd egy golfütő-szortiment, egy eredeti lóhám, egy polcra helyezett világítótorony, végül a bal szélső étteremharmadban mű orchideák egyes asztalokon. Egy kis ugrás a mellékhelyiségre: az előtér vaksötét, ffi-részlegben két piszoár, mindkettő gyerekmagasságban (130 centis fiam az alsó határ, én a 188 centimmel kolbászom alját az öblítőgomb magasságáig tudtam leengedni). És a visszatérő eklektikusság, vagy inkább ízléstelenség: kék járólap, sárgásbarna csempe. WTF??? Abban viszont talán még az éles szemű ellenőr sem találhat kifogást, hogyan van takarítva. Rendezett asztalok, tiszta padló, mosdó.
Sokak által dicsért sokszínű étlap nálam nem jön be, hiszek a "mennyiség a minőség rovására" elvben - úgy gondolom igazam is lett. 10 oldalon az ennivalók + pizzák. Hal, szárnyas, marha, sertés, tészta, saláta... épp csak vadhús nincs. Gyors italkérés után választottunk. Feleségem mindjárt kiszúrta az étlapról "Tomi kedvencét". A mérsékelten kedves pincérnő közölte, hogy az nincs és már nem is lesz többet, csak még nem módosították az étlapot. Közben megjöttek az üdítőink is: méretjelölés nélküli pohárban, a számláról derült ki, hogy 3 dl-esek voltak. Ránézésre többnek tűntek. Négyen négyféle főtélt választottunk - szokás szerint. Én kértem még egy fokhagymakrém levest is, melyet reszelt sajttal és levesgyönggyel tálaltak. Igazán ízletes volt. A leves elfogyasztása után hozták az általunk rendelt főételeket. Fiam mandulás bundájú rántott camembert-je áfonya"legvárral" finom volt, de a hozzá felszolgált száraz rizzsel engem ki lehet űzni a világból. Feleségem csirkéje kiváló volt, a krokettek ízlésesen voltak tálalva, a sajtmártása volt egy picit sós. Én fűszervajas marhahátszínt rendeltem, amely helyi specialitásként hasábbal van párosítva. Nem kérdezték milyen legyen, well done-t kaptam. A pincér kérdésére, hogy milyen volt a hasábos furcsaságot megemlítettem. Mivel nem vagyok gourmet, így biztosan nem tudom állítani, hogy a hátszínem nem volt frissen sütve, ezért nem említettem neki. Objektíven kérdezném a sűrűbben étterembe járókat: vajon frissen készült-e a hús, ha a fűszervaj nem olvad rá?
Mindent összevetve a gyorsaságra és az ételek ízére négyest tudtam adni, de a hely ízléstelensége miatt nem szívesen jönnék vissza.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló

Kes Pub további értékelései

2022.11.04a párjával
Kiváló
Kellemes hangulatú étterem kedves kiszolgáló személyzettel. Nagy adag, és finom ételek. Maximálisan elégedettek voltunk.
2019.04.14a párjával
Kiváló
Évek óta visszatérünk az étterembe,és eddig soha nem kellett csalódni sem az ételben,sem a személyzetben.Az ételek a megszokott mennyiségben,és a megszokott ízekben kerültek az asztalra,természetesen ismét csomagolásra került sor,mert az ilyen finomságokat vétek lenne ott hagyni.A sajttorta ismét...
2018.10.27gyerekekkel
Kiváló
A velemi Gesztenyefesztiválra tartva tértünk le Bükre nagyon éhesen. Akkor még nem sejtettük, hogy ez az ebéd lesz a nap fénypontja. A berendezés hangulatos, a felszolgálás udvarias, az ételek óriásiak és ízletesek, ár-érték arányban is rendben van. A presszó kv is nagyon finom, erős. Sajnos a...
Népszerű szállások a környéken
Póczáné Vendégszobái Bük, Bükfürd? - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.24-ig
Póczáné Vendégszobái Bük, Bükfürd?
26.400 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
39.200 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval