Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nem árt résen lenni

Gezim Pékség CeglédGezim Pékség Cegléd a térképen

Átlagos 2024. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2024. április 27.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
A héten a férjem Szenttamási kakaót vett a Kőrösi úti üzletben, 5 db-ot. A napra pontosan nem emlékezett, lehet, hogy hétfőn, kedden, de lehetett később is, de mindenképpen a 04.22-ével kezdődő héten. Nem igazán jegyezte meg, mert hétköznapi dolgoknak nem szokott nagy jelentőséget tulajdonítani. Most jó lett volna, ez igaz. Ez a termék nem kapható mindenütt, pedig ez az igazi békebeli ízvilágú kakaó, ezért rendszeresen vásároltuk itt. Eddig. Nem is tudunk más üzletről, amely forgalmazná, mindenütt csak a vezető márkák termékei kaphatóak, amelyek számomra nem az igazi ízvilágot adják vissza.
A lejárati idővel gond nem volt látszólag, mert 05.03-ig szólt. Igen ám, csakhogy az első flakon felbontásakor észrevettem, hogy krémesebb volt az állaga, de nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget, mert még nem volt nagymértékű, bár az élvezeti értékén rontott. Másnap már a többi 4 teljesen bekrémesedett.
Ma visszavittük az üzletbe, bár blokkot nem tudtunk visszavinni, lehet, hogy nem is kapott a férjem. Az üzleteknek szokása, hogy egyenesen összegyűrik és kidobják, mert sok vevő nem is viszi el. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mindenképpen a vevő hibájaként próbálták feltüntetni a dolgot, holott, ismétlem, a lejárati dátum még jó lenne, innen nézve teljesen mindegy lenne a vásárlás napja, ideje.
Vásárlási időpontként említettük a hétfői vagy keddi napot az üzletben is, de azt is, hogy lehetett későbbi is. Az eladó azonban megragadta ezt a két napot, és ehhez ragaszkodott, hiába mondtuk, hogy lehetett későbbi is a vásárlás. Érvelésként neki ez volt a kapaszkodó, hogy már 4 nap eltelt azóta. Ezt a két napot megjegyezte, erre építette az "érvelését". Mi otthon szabályszerűen hűtőben - nem az ajtajában! - tároltuk a terméket fogyasztásig, így a terméknek még fogyaszthatónak kellett volna lennie bőven a lejárat előtt.
A lényeg azonban az, hogy a 05.03. lejárati dátum még nem indokolná a minőségvesztést. Fogyasztottam én már olyan kakaót, ami 1-2 nappal a megjelölt lejárat utáni volt, mégis jó volt, semmi baja sem volt.
Az eladó arra hivatkozott, hogy azon a héten nem is rendeltek kakaót, a visszavitt flakonokon található lejárati időre nem akart emlékezni. Ezzel nem kevesebbet sugallt, mint azt, mintha nem is ott vettük volna a kakaót, pedig igen, mert mint írtam, ez a fajta termék ritkaság. Az lehetett nagy valószínűséggel, hogy korábban érkezett, el nem fogyott készletet kínáltak eladásra, és nem a frissen érkezett termékeket. Így lehet igaz az, hogy bár azon a héten nem rendeltek, de mégis volt vásárolható termék. Ez az üzlet szempontjából előnyös, mert menjen a régebbi termék, legyen hely az újnak, de a vevő szemszögéből nézve csúnya átverés is lehet.
Azt gondolom, hogy egy tejtermék megromolhat lejárati idő előtt is, de ennek oka valamilyen mulasztás, helytelen gyakorlat lehet. Akár helytelen tárolás, szállítás vagy kezelés következtében is történhet lejárat előtti állagromlás. Ezt az eladó nem feltétlenül veszi észre, bár átvételkor illik ellenőriznie a terméket. Ám az nagyon is lehetséges, hogy a termékeket a lejárati idő szerint teszik ki vásárlási célra. Azaz, a hamarabb lejárókat teszik ki, és a későbbi, frissebben érkezetteket addig visszatartják. Ez a gyakorlat akár észszerű is lehetne, ha nem kockáztatná ezzel a vevő magát. A vásárlói kockázat csökkentése érdekében a bolt is megtehetné azt, hogy felrázza a flakonokat, és ha nem lesz sötétebb a kakaó az aljáról visszakeveredő kakaópor hatására, akkor az már ihatatlan, ezt nem is szabadna eladásra kínálni, hanem visszáruztatni kellene, nem pedig a vevőt kitenni a kockázatnak.
Miért nem vittük vissza hamarabb? Azért, mert hétvégén kívántuk elfogyasztani, csak a fentiek miatt nem lehetett. Fel szoktuk rázni fogyasztás előtt mindig, így tűnt fel, hogy rossz lehet a termék, mert nem lett sötétebb a színe ennek hatására. Egyébként is: gondolni se mertük volna, hogy bármi probléma lehet a termékkel helyes otthoni tárolás mellett, lejárat előtt. Ami még tetézte a bosszúságunkat, az az, hogy 4-ből mind rossz volt, nem csak egy. Ez nem lehet teljesen véletlen. Ezért ma visszavittük az üzletbe.
Tanulság: egy üzletben minden eladó, de a vevő számára nem minden vehető. Még ha lejárat előtti kakaót is vásárol valaki, érdemes ott helyben felrázni, meggyőződni arról, hogy biztos, hogy nem jár rosszul. De akár az a legjobb, ha ott helyben megkóstolja. Ezek után mi mást mondhatnék?! Különben átverve érezheti magát a vevő később. Panaszkönyvet csak a blokk hiánya miatt nem kértünk, egyébként kértünk volna. Kicsit jobban kellene figyelni a vásárlásra kínált termékek minőségi ellenőrzésére!! Nemcsak a lejárati idő a mérvadó, mint most is kiderült!!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Gyenge
Kiszolgálás:Gyenge
Hangulat:Átlagos

Gezim Pékség további értékelései

2019.10.20egyedül
Átlagos
Ez volt a 2. albán pékség, amelyikbe belefutottam Cegléden. Helyileg a belvárostól már egy utcával kijjebb, a piacon túl található. A kínálat teljes mértékben megegyezik az albánoknál megszokottal. Tipikus egyeníze és állaga van minden terméknek. Mivel sokan főétkezés kiváltására is pékségben...
2019.06.02családjával
Kiváló
Kezdjük a Jó minősítéssel. Ez nem azért kevesebb a Kiválónál, mert rosszabb lenne, hanem azért, mert a hangulat nem játszott szerepet a vásárlásban, azt jelzi, hogy nem tartós idejű ottléttel jártam ott, hanem gyors vásárlás céljából. Mint látható, mindennel elégedett voltam, hiszen a kiszolgálás...
2017.01.25a párjával
Átlagos
Szerintem egy pékség nem étterem, de ha már egy értékelő kolléga úgy gondolta, megér egy értékelést, én is írok véleményt. A tizenkettő egy tucat pékség közé tartozik, akár Cegléden is sok hasonló nívójú pékség található. Kenyér, péksütemény, kenyértésztából készült édes, sós éhségűzők, üdítő a...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Aquarell Cegléd - Aquarell Senior ajánlat
Aquarell Senior ajánlat
2024.07.01-ig
Hotel Aquarell Cegléd
122.319 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval
Hotel Stáció Vecsés - Nyári csobbanás
Nyári csobbanás
2024.09.02-ig
Hotel Stáció Vecsés
94.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Bagolyvár Inárcs - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.10.01-ig
Bagolyvár Inárcs
24.995 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel