Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Meseházak a szőlőhegyen

Catherine's Cottages CsákberényCatherine's Cottages Csákberény a térképen

Kiváló 2017. májusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2017. május 17.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Csákberény egy csendes kis falu a Móri borvidéken, a Vértes lábánál. A legközelebbi nagyváros, Székesfehérvár kb. fél órás autóút innen. A falu határából gesztenyefasorral szegélyezett egysávos út vezet Csókakő felé, az Orondi szőlőhegy mentén. Egy angol házaspár - a hölgynek magyar felmenői is vannak - beleszeretett ebbe a környékbe, és több régi borospincét vásároltak fel, melyeket felújítottak, modernizáltak és vintage, illetve provence-i stílusú rusztikus üdülőházakat alakítottak ki, mindezt nagyon igényes módon, minden apró részletre figyelve. A házikók egymás közelében, gyalogosan pár percnyi távolságra vannak egymástól. A házak között szőlőföldek, gyümölcsösök és levendulamezők vannak. Jelenleg 6 házat lehet kibérelni.
Az egykori tulajdonosról, Józsi bácsiról Jozsi's Cottage-ra keresztelt 2 személyes kis ház közvetlenül az út mellett található. Érdekesség, hogy a telkeket és a házakat nem veszi körbe kerítés, hanem sövénnyel, lugassal, tujákkal jelzik csak a határokat, mégis biztonságban érzi magát az ember. A ház mellett kerti grill, mozaikkal kirakott kerti asztal és nyugágy szolgálja a meghitt pihenést és relaxálást. A borospincékre emlékeztet több berendezés, például a mosdó és a zuhany, amelyeket boroshordókból alakítottak át. Olyan meseház ez, amiben akár Hófehérke törpéinek lakhelyét is el tudjuk képzelni.
Az ára meglehetősen húzós, 41ezer Ft egy éjszakára, és általában legalább 2 éjszakára kell foglalni. Étkezés nincs, önellátásra kell berendezkedni, főzési lehetőség adott.
A környéken csak a faluban van bolt és egy kocsma-vendéglő. A szőlőhegyen több helyütt lehet helyi italt-ételt venni: bort, pálinkát, gyümölcsöt, sajtot.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Gyenge
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:Átlagos
Elhelyezkedés:Átlagos
Fényképek (17)
Catherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - Külső képCatherine's Cottages Csákberény - SzobákCatherine's Cottages Csákberény - BelsőCatherine's Cottages Csákberény - SzobákCatherine's Cottages Csákberény - SzobákCatherine's Cottages Csákberény - BelsőCatherine's Cottages Csákberény - Medence/kertCatherine's Cottages Csákberény - Medence/kert

Catherine's Cottages további értékelései

2017.07.22gyerekekkel
Átlagos
Szép hangulatos szőlő birtok, gondosan ápolt virágokkal fákkal, elszórtan, vendégházzá alakított régi préshazákkal, úszó medencékkel, kedves személyzettel. A házak javarészt szép, régi, de igen kényelmetlen bútorokkal. Dézsában zuhanyozni, felfordított "szőlő puttony"-ban fogat mosni,...
2017.06.14a párjával
Kiváló
Egyedi, különleges hangulatú szálláshely medencékkel. Kis présházak teljes felújítással. Tökéletes egy romantikus pihenéshez.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Károlyi Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Károlyi Kastély Hotel & Restaurant Fehérvárcsurgó
44.730 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Aura Hotel Balatonfüred - Last minute ajánlat
Last minute ajánlat
2024.12.20-ig
Aura Hotel Balatonfüred
46.665 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval