Nekem meg megadatott minden, Mónika, aki végigvitt az összes jón itt, a kastély és a vasúti emlékhely után ezt mutatta meg. Hát így könnyű, neki van kulcsa hozzá. Na, se értékeljük a látványt, ez ugyanis egy un. Árpád-kori téglaromantika. Mondták már ezt a szót? Persze a kezdetek kezdetén nem ilyen volt, az idők során épült, bővült, de a kezdetek a 13-14. századra tehetők. Belül meg hát ilyen szép. Na még jó, hogy feliszkoltam a karzatra is, ott van egy nagy szentkép, amit vezetőm mesélés közben említett, hogy egyszer csak hopp, ellopták a templomból, senki sem érti, hogy egy ekkora képet hogyan lehetett csak úgy ellopni, de a történet úgy folytatódik, hogy pár év múlva meg visszahozták. . (? ? ) Azt a nagy, cirádás aranykeretest A falakon itt is láthatsz freskórészleteket, és egyáltalán nem marad ez el a köztudatban jobban élő templom-társaitól. Mikor kimentünk, megmutatta a hölgy a torony ablakaiban azokat a szürke oszlopokat, amik egyedülállók, el is szaladtam egybők a teleobjektívért, az ablakoszlopok ugyanis sásleveles díszítésűek, ami nagyon nagy ritkaság. Remélem, jól idéztem Nos, tehát élménytemplom ez a javából, nem is értem, miért én voltam itt az első látogató innen