Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodás élmény Cserépfalun

Az Öreg Tölgy Bisztró CserépfaluAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu a térképen

Kiváló 2024. januárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. február 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hangulatos, minőségközpontú, 2023 júliusában nyitott étterem Cserépfalu központjában, a névadó, sajnos már kiszáradt 450 éves tölgy törzsének tőszomszédságában. Belterében a konyha filozófiája tükröződik, a modern vidéki bisztró-stílus. A dekoráció szolid, visszafogott. Kifejezetten hangulatosak a borosüvegekből kialakított világítótestek. Szezonban kellemes kerthelységgel és nyári konyhával várják a vendégeket.
A séf Bajzát Attila, aki olyan kiváló helyeken dolgozott korábban, mint az egri Macok bisztró, a szilvásváradi Lovas étterem vagy a kézdivásárhelyi Jazz bisztró, ahol legutóbbi nyolc évét töltötte.
Az étlapon a magyar konyha népszerű fogásai és nemzetközi, főként mediterrán klasszikusok szerepelnek, igényes kivitelbe, néhol kisebb-nagyobb csavarokkal.
Az itallap felnő a konyha szintjéhez, minden tekintetben minőségorientált. Közel harminc kiváló bort kínálnak a főként az egri borrégióból (Mátra-Eger-Bükk) s Tokajból, ezek felét pohárra is kimérik. Bernard és Erdinger sört csapolnak, alkoholmentes műfajban is a jobbak közül válogattak. A békéscsabai Árpád főzde kiváló pálinkáit kínálják, import tömények is prémium kategóriásak.
Séfüdvözletként bagett-ropogóst kaptam tonhalkrémmel és kucsmagombával. Harmonikus, bíztató indítás. A Libamáj-mousse, birsalma, házi kalács elnevezésű kompozíció már szemre is gyönyörködtető. A pisztáciatöreten tálalt mousse kifogástalan, könnyed, légies, jó minőségű alapanyagból készült, tetején helyi szedésű, fagyasztva tartósított szarvasgomba. Mellette birsalmasajt, füge, marinált lilahagyma, mustár- és sárgabarackmártás-, illetve balzsamecetkoncentrátum-pöttyök. Komoly dilemmát jelentett, hogy mit rendeljek főételnek, lényegében minden fogás csábított, de tudván, hogy mind, a tulajdonos-üzletvezető Csendes Péter, mind pedig a séf szenvedélyes vadász, megkérdeztem, hogy a vörösboros szarvaspörkölt netán saját lövésű állatból készült-e. Megtudtam, hogy igen, ami eldöntötte a rendelést. A kucsmagombás pörkölt jó ízű, jó állagú volt, akárcsak a mellé adott, tejfölhabbal ékített-ízesített juhtúrós sztrapacska. A fahéjas édes-tejfölágyon sárgabarack-coulis-val tálalt, tuile-jel díszített túrógombóc ízletes, jó tartású, a pirított morzsát alá és fölé szórták, lényegében a vendégre bízva, hogy beleforgatja-e a falatokat a morzsába, én éltem a lehetőséggel.
A kiszolgálás kifogástalan: kedves, szívélyes, segítőkész, gyors, udvarias és felkészült.
Csillagos ötös élményt nyújtott az Öreg Tölgy.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (19)
Az Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - EgyébAz Öreg Tölgy Bisztró Cserépfalu - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - A Mátra felfedezése a legjobb áron
A Mátra felfedezése a legjobb áron
2026.04.12-ig
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
102.740 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval