Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Szomszédolás a bányamúzeumból

Telepi Kocsma CsolnokTelepi Kocsma Csolnok a térképen

2022. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. július 4.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Telepi Kocsma Csolnokon a Bányászati Múzeum épületében található, a főbejárat a fedett teraszról közös, jobbra nyílik a kiállítás, balra a söröző. Fő vendégkörét egyrészt a helyi idősebb korosztály, volt bányászok, ma nyugdíjasok adják, valamint a környéken lakó, dolgozó férfiemberek, míg a másik kört a múzeumba ellátogató egyéni vagy csoportos látogatók jelentik.
A pultban kiszolgáló fiatalember elmesélte, hogy külföldről a napokban hazatérve "beugróként" van itt segíteni a tulajdonos hölgynek, aki éppen családi elfoglaltságok miatt nem tud itt lenni, de hétvégén mégis szerettek volna kinyitni, így tudtak megoldást találni. Itt is megmutatkozik, hogy Csolnok lakossága egy összetartó kis közösség, az emberek ahol tudnak, segítenek egymásnak. A bányászati hagyományőrző egyesület tagját is nagy szeretettel, barátsággal köszöntötték a teraszon söröző urak.
Az épület mögött folytatódik a kiállítás szabadtéri része, az itt tett körbenézés után jól esik visszatérni a hűvös épületbe egy kis felfrissülésre.
A kocsma berendezése egyszerű, retró hangulatú, tipikus vidéki ivó. A falat egy hatalmas, bányavágatot ábrázoló kép díszíti, csak úgy orientálódásképpen, mindenki tudja, hol járunk. A fűtést télen kis cserépkályha biztosítja. Az árak barátságosak, szolidak. A hűtőládában Algida jégkrémekkel várják a fiatal látogatókat.
Az italkínálat kommersz, a Varga Pincészet borainak decije 150 Ft, míg a Hilltop és Nyakas borok 300 Ft-ba kerülnek /dl. Egy presszókáé 300 Ft-ba kerül, a Mokarabia kávé eléggé középszerű, de iható. A tejért vagy kávétejszínért +50 Ft felárat kérnek. Szintén a fiatalokat célozza a forró csoki ajánlat, 450 Ft-ért.
Sörökből egész sokféle van, de egyik típus sem kelt izgalmat a minőségi sörbarátok körében. Kőbányai, Heineken, Dreher, Riesenbrau, Edelweiss, Soproni, Krusovice ... na jó, esetleg az olasz Birra Moretti egy kicsit felfelé kilóg a sorból. Somersby cider is akad, szigorúan a városi vendégek kedvéért (ezt nem én mondtam, de el tudtam hinni).
Az épület mellett elég tágas parkolót alakítottak ki, még a kirándulóbuszok is elférnek.
A gyerekeknek ropit és chipset vettünk.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Fényképek (7)
Telepi Kocsma Csolnok - EgyébTelepi Kocsma Csolnok - EgyébTelepi Kocsma Csolnok - EgyébTelepi Kocsma Csolnok - EgyébTelepi Kocsma Csolnok - EgyébTelepi Kocsma Csolnok - EgyébTelepi Kocsma Csolnok - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Öreg Halász Étterem és Fogadó Tát - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.08.01-ig
Öreg Halász Étterem és Fogadó Tát
32.500 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Visegrád - Tavaszi kedvezményes ajánlat
Tavaszi kedvezményes ajánlat
2024.06.15-ig
Hotel Visegrád
96.048 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval