Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Jó hely, de nem árt megkérdezni, hogy mennyi a várható várakozási idő

Söptei Pincészet & Étterem CsopakSöptei Pincészet & Étterem Csopak a térképen

2014. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2014. június 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Sok ilyen helyre lenne szükség. Azzal együtt, hogy Söpteiék öntörvényűek, mai nem mindenkinek nyeri el a tetszését. A törzsvendégekre alapozzák az étterem működését, akik elfogadják sajátos szabályaikat. Konkrétabban azt, hogy az ételre akár másfél órát kell várni időnként, olyat is hallottam, hogy volt, aki levesre várt ennyit.
Itt lelassul az idő, ami a kiszolgálásban is megmutatkozik. Mondom az előző fogás fogyasztása közben, hogy sietünk, nyugodtan lehet készíteni a desszerteket, de az egyébként jóindulatú, kedvesen, természetesen és jól kommunikáló, felkészült pincérhölgy nem rendeli meg, csak azután, hogy az étel elfogyasztása után ismét szólunk. Nekünk ez negyed óra kiesés a drága tesztidőből, nekik nem számít a dolog, mert ez a szabály. A vendég jó esetben tudja, hogy mire várhat, rosszabb esetben nem tudja, de majd viszonyul hozzá. Azzal nem zavartatják magukat, hogy figyelmeztessenek esetleg a megszokottnál hosszabb várakozási időre.
A halleves süllőgaluskával ötletes, a tálalás pazar, ízre nem rossz, de nem átütő. A kacsamájpástétom korrekt, házias, semmi extra, egy jó elkészített pástétom, nejem hasonlót szokott készíteni. Érdekes, hogy a két napi desszert hasonló filozófiájú, én biztos nem adnám e két desszertet egymás mellett, legfeljebb egymást követő napokon egy másik desszert társaságában. A Creme brullée finom volt, a házi eperfagylalt élvezhető, állaga van volt olyan, mint a pacojetben készített, de kárpótolt a természetes ize. A sült joghurton málna-sorbet volt, aminek erény és hibája ugyan az volt, mint az eperfagylalté némi állagprobléma, de remek íz. Erre is került, teljesen feleslegesen egy gombóc eperfagylalt.
Összességében jó éreztük magunkat itt, szerencsénk volt, mert kevés volt a vendég, ha mi is másfél órát kellett volna várakozzunk, garantált, hogy háromnegyed óra elteltével felállunk és elmegyünk. Mi nem leszünk visszatérő vendégek, megmaradunk azoknál az éttermeknél, melyek hasonló konyhai szolgáltatást nyújtanak - vagy jobbat – de azt a megszokott 20 perces várakozási időn belül teszik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (3)
Söptei Pincészet & Étterem Csopak - Külső képSöptei Pincészet & Étterem Csopak - Külső képSöptei Pincészet & Étterem Csopak - Étel/ital
Népszerű szállások a környéken
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.197 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
CE Plaza Hotel Siófok - Balatoni családi vakáció
Balatoni családi vakáció
06.02-09.01.
CE Plaza Hotel Siófok
42.900 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval