Nyár van, Csurgó, a város központjában nézelődöm, szomjas is vagyok. . . hát kapóra jön egy "Fagylalt szalon" nevű hely, reményeket is fűzök hozzá. De azért annyira nem nagyon "szalon", egy utcára nyíló, olasz fagylaltot ígérő pult.
Kicsit úgy tűnik, hogy egybe van épülve a szorosan mellette lévő kebab-dönerrel, talán ugyanaz a cég, meg a srác is mintha inkább arab lenne, úgy is beszél magyarul, mint egy arab. Ilyen kiherét színű meg ízű olasz fagyialtot lehet kapni, kértem is három gombóccal, megmérte rendesen, kehelybe kértem, aztán álltam a járdán maflán, hogy ok, de most hová is ülnék. . . három asztal is van kint, mind foglalt volt. Aztán egyszer csak két néne, akik nem ettek semmit, csak beszélgettek egy asztalnál, észrevették magukat, felálltak és elmentek. Én meg le, és kedvvel néztem a járdát, két roma lány kétszer is elment előttem egy kisgyerekkel, az egyik olyan volt, hogy megolvadt a fagylaltom a kehelyben. Hát istenem, nyár van. . . egyébként 1350 forintot fizettem a három gombócért. Kérdeztem az arab srácot az üdítőtől, de mondta, hogy abbahagyták az üdítők forgalmazását, mert olyan drága. , Egy darabig még alibiből nézelődtem, hátha visszajön a lány, de nem jött.