Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Dabasi meglepetés

Bor Cukrászda & Kávézó DabasBor Cukrászda & Kávézó Dabas a térképen

Kiváló 2023. áprilisban járt ittÉrtékelt: 2023. június 16.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Dabasi gasztrotúrám kellemes meglepetése volt ez a hely, összességében talán ez lett a kedvenc cukrászdám a kisvárosban, pedig megfordultam nagyjából mindegyikben, legalábbis amelyeket nyitva sikerült találni. Dabas kisváros felépítéséből, elhelyezkedéséből egyértelműen látszik, hogy több kisebb, korábban különálló település összevonásából alakult ki, így eléggé széttagolt és az egyes vendéglátó helyek is több kisebb csomópontban találhatóak, nem egy központi helyen. Ez lefordítva azt jelenti, hogy jó sokat lehet gyalogolni a településen belül az egyes helyek között.

Ha Budapest felől közelítjük meg autóval Dabast, ahogy én tettem, a városközpont felé vezető nagyobb út mellett közvetlenül találjuk a Bor cukrászdát és kávézót. Igazából fogalmam sincs, hogy a nevét az italról kapta-e, vagy esetleg a tulajdonos család nevéből, de most már kíváncsi lennék a válaszra. 1990-ben alapították a cukrászatot, és 2010-ben készült el ez a csinos kávézó. Folyamatosan bővültek, fejlesztenek, és a dabasi mellett van még 1-1 cukrászda kirendeltségük a közeli Inárcson és Alsónémediben is.
Kellemes a hely, tágas, nagy alapterületű, több kávéházi asztal van a beltérben és van teraszuk is. A hosszú pultnál 3-4 ponton is folyik a kiszolgálás. Népszerű, forgalmas hely, folyamatosan érkeztek az újabb vendégek, a pult előtt sorban állás alakult ki, de haladt minden. Tortarendelés, sütizés, fagyizás, kávézás, nem is tudnék mit kiemelni, hogy melyik megy legjobban.

A kávé és a sütemények is igen finomak voltak. A sütemények között vannak hagyományos vidéki ízek, fősodratú közönségkedvencek és némi újítás, kreativitás is. Árban a fővárosi árakhoz képest lényegesen kedvezőbb.
A szilvás rétes remek volt (480 Ft), a cappuccino megjárta, bár nem újhullámos színvonal, egy gombóc fagyi 480 Ft, korrekt, de semmi extra, az elvitelre vásárolt helyi specialitás, amely Non Plusz Ultra nevet viseli (250 g/ 1400 Ft) viszont igazi telitalálat, mini linzerbe oltott mini habcsók aprósütemények. Másutt ilyennel még nem is találkoztam! Az utaztatást viszont rosszul bírja, kényes sütemény.
A kiszolgálás barátságos, közvetlen.
Összességében nekem nagyon tetszett!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (17)
Bor Cukrászda & Kávézó Dabas - Külső képBor Cukrászda & Kávézó Dabas - BelsőBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - BelsőBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - BelsőBor Cukrászda & Kávézó Dabas - MosdóBor Cukrászda & Kávézó Dabas - MosdóBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Étel/italBor Cukrászda & Kávézó Dabas - Külső kép

Bor Cukrászda & Kávézó további értékelései

2022.11.21barátokkal
A Bor cukrászda hagyományos, fősodratú süteményekben utazik. Az árak zavarba ejtően kedvezőek. Lakitelekre tartva egy kedves jóbarátommal ültünk be ide, jómagam flódnit ettem, ami élvezhető volt. Három sütire fizettünk 1050 forintot, nem tudom, hogy tudták ezt kigazdálkodni, igaz még csak májust...
Népszerű szállások a környéken
Bagolyvár Inárcs - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.10.01-ig
Bagolyvár Inárcs
26.995 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval