Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Dabas legjobbja

Dabas Deli Bistro DabasDabas Deli Bistro Dabas a térképen

Kiváló 2022. májusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2022. november 21.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A Dabas Deli vita felett a legjobb hely a városban, nem csoda, hogy bekerültek a Dining Guide kalauzba is. Nagyipari, kommersz üdítőket nem tartanak egyáltalán, vannak viszont frissen préselt levek, limonádék, prémium üdítők, a Marzocco kávéfőző jelzi, hogy a kávé műfaját is nagyon komolyan veszik.
Az étlap bájos mottóval indul: Anyukádnál ebédelni a legjobb opció, mi vagyunk a második. Dabasi viszonylatban ez garantáltan megáll, de fővárosban is megfontolandó kijelentés lenne. Szóljunk viszont előbb a reggelikről. A hagyományos fogásokat prémium alapanyagokkal dobják fel, a Ligur menti erdei omlettet például erdei gombákkal, napon szárított paradicsommal, a nagykunságit házi parajjal, túrkevei kecskesajttal. De sorolhatnám a húszféle reggeli egyes tételeit a mangalicakolbásztól a békés juhkörözöttön át az általam is rendelt velős pirítósig.
Ebédre magyar és nemzetközi fogásokat kínálnak, három előételt, három levest, hét főételt, a desszertfrontot saját cukrászat viszi. Kínálnak többek között kunpészeri libamájpástétomot málnás céklával és mákos gubával, parmezános burgonyakrokettel és gyömbéres édesburgonyahabbal körített rosé kacsamellet, kunsági szürkemarhasteaket, lassan sült borjúgerincet rakott burgonyával és friss lecsóval. Mindez májusi állapot, azóta változhatott az étlap.
Abban a szerencsében volt részem, hogy személyesen az üzletvezető szolgált ki, akiről csak felsőfokon szólhatok. Ért a vendégek nyelvén, kedves, szívélyes, felkészült, mint megtudtam, a Bock bisztrót vezette hat évig. Nem csoda, ha a szakma a kisujjában van.
A velős pirítós remek volt, jó minőségű kenyéren kiválóan ízesített velőkrém, rajta marinált lilahagyma, mellette ügyesen dresszingelt vegyes saláta házilag füstölt fürjtojással. Lehetett volna éppenséggel a hagyma cseppnyivel savasabb, a tojás meg egy fokkal kevésbé sós, de így egészében prezentációra, ízre, állagra nagyon meg voltam elégedve ezzel a reggeli rovatban szereplő, előételnek is beillő fogással.
A fácánesszencia is jól sikerült, a könnyed, tiszta levet a vendég előtt öntik a szépen elrendezett roppanós zöldségekre, a fácánmellből készült, terrine-szerű betétre és remek tartású grízgaluskára.
A csicseriborsópástétom, mint sejtettem, egy korrekt hummusz-átirat volt, ízletes ropogóssal, fürj tojásos salátával. Új hullámos süteményeik közül egy körte formájúra esett a választásom. Megjelenésre elegáns, ízre, állagra megnyerő, kicsit lehetne könnyíteni rajta, a cukrot visszafogni, de az irány ezúttal is megfelelő.
Május végén visszatértem egy jóbarátommal egy kávéra meg egy croissant-szendvicsre, a hely akkor sem okozott csalódást.
Egyértelmű 5 pont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (44)
Dabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - EgyébDabas Deli Bistro Dabas - Egyéb

Dabas Deli Bistro további értékelései

2023.06.25
Kiváló
A Dabas Deli régóta szerepel a meglátogatásra erősen javasolt vendéglátóhelyek listáján nálam, de ahhoz azért elég távol esik, hogy csak úgy el tudtam volna "ugrani". Viszont a Szent Jakab tanösvény minitúrával összekötve és a kisváros egyéb látványosságaival összekötve már egy kis kirándulásra...
Népszerű szállások a környéken
Bagolyvár Inárcs - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.10.01-ig
Bagolyvár Inárcs
25.940 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval