Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az Aldi áldó Krisztusa

Áldó Jézus szobor DabasÁldó Jézus szobor Dabas a térképen

Érdekes 2022. szeptemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. szeptember 28.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Már milyen dolog ez, hogy nem nézem meg ezt a monumentet... itt a nap, nem esik az eső, gyerünk áldó Jézust nézni! Az áldás senkinek sem árt, csak használhat. Dabas... hol keressed Jézust? Hát korunk szentélyeinél, a bevásárlóközpontoknál. Nem a TESCO-nál áll, hanem szemben a konkurenciánál, az Aldinál. Tehát az Aldi parkolójába állsz be Krisztust áldani, vagy fordítva, szóval, hogy ő téged. A jó manó tudja, hogy ezeket a birodalmi óriásszobrokat miért erőltetik nálunk, persze, mindig el kell valakinek mondani, hogy a miénk az két méterrel magasabb, mint a bergengócoké, de kétségtelen, hogy van erre valami mániás hajlam. Az óriás Jézus Tarcalon, az óriás Mária Hercegszántón, óriás Miskahuszár Pákózdon, most meg még jön az óriás csodaszarvas is... na, de itt áll a Megváltó maga az országúttól nem messze, és áld. 3 éve. Alatta munkások dolgoznak éppen, valami ősök csontjait temetik a szobor alá, azt kupolázzák nem túl nagy lelkesedéssel. Ennél többet nem nagyon tudnak a dologról. Krisztus meg úgy áll ott az inflációban, hogy - a helyiek szerint - kicsit széttárja a kezét a boltból kijövők felé, hogy hát igen, mit tegyünk, ennyibe kerül, nem tehetek róla... Minden szobor köré rakódik valami helyi legenda, miért pont erre ne rakódott volna? De legalább (a tarcalihoz hasonlóan) nem a mezítelen, szenvedő vagy halott Jézust hozta elénk, hanem a hús-vér élőt, Egy kissé bizarr a szoknyaviselet, a szokásos ókori lepedők helyett, de hamar megszokható.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (13)
Áldó Jézus szobor Dabas - Külső képÁldó Jézus szobor Dabas - Külső képÁldó Jézus szobor Dabas - Külső képÁldó Jézus szobor Dabas - EgyébÁldó Jézus szobor Dabas - EgyébÁldó Jézus szobor Dabas - EgyébÁldó Jézus szobor Dabas - EgyébÁldó Jézus szobor Dabas - EgyébÁldó Jézus szobor Dabas - Külső képÁldó Jézus szobor Dabas - EgyébÁldó Jézus szobor Dabas - Külső képÁldó Jézus szobor Dabas - Külső képÁldó Jézus szobor Dabas - Külső kép

Áldó Jézus szobor további értékelései

2023.11.18a párjával
Érdekes
A hatalmas szobor már messziről látszik, uralja a teret. A szobor készen van, de a kápolna csak úgy félig.meddig, a környezete pedig egyáltalán. Remélhetőleg lesz folytatása és elkészül a park is. Addigis, ha erre jár az ember jó itt kicsit elmerengeni.
Népszerű szállások a környéken
Bagolyvár Inárcs - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.10.01-ig
Bagolyvár Inárcs
26.995 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Aquarell Cegléd - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.22-ig
Hotel Aquarell Cegléd
89.610 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval