Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Wellness, bor, pihenés

Egri Korona Borház & Wellness Hotel DemjénEgri Korona Borház & Wellness Hotel Demjén a térképen

Kiváló 2015. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Egri Korona Borház, Borfalu és Wellness Hotel Demjén értékelése



Az utazni, pihenni vágyókat a demjéni termál völgybe, egyik törzshelyünkre kalauzolom el.
Minden évszakban megfordultunk már itt a párommal, sok-sok felejthetetlen napot töltve itt el.

Demjént elhagyva a domboldalon a szőlő sorok tengerében egy impozáns sárga épület hívja fel magára az utazó figyelmét. Az autó feljárón, szépen gondozott virágok között közelíthetjük meg a Korona Borházat. Sötétben pedig az igényes kivilágítás emeli a hely színvonalát.
A főépülethez közeledve a virágözön fokozódik, pálmák, leanderek sokasága fogadja a látogatót.
Az autóból kiszállva az élményt sajnos csökkenti, ha kerecsendi a széljárás, mert a közeli gomba telep jellemző szaga erősen érződik. (Megjegyezném, hogy a tulajdonosé a kerecsendi gomba telep.)
A fő épület mellett filagória, mediterrán terasz, szökőkút, és amerre a szem ellát szépen gondozott szőlőtőkék százai töltik ki a teret.
Valamint az egri vár kicsinyített mása. (Megjegyezném, hogy a tulajdonosnak kő bányája is van, így nem okozhatott problémát a vár felépítése.)
A főépületben található a borház, a recepció, az emeleten pedig az étterem és a konferencia terem.

A recepción bejelentkezés után megkapjuk, a kulcsokat Tv távirányítót, valamint a fürdőköntösöket, amiből van bőven, hiszen téli időszakban a pálmafákat is ezzel bugyolálják be a hideg ellen.

Ha szerencsénk van, és éppen egy akciós időszakot fogtunk ki foglalásunkkor, egy üveg bort is kaphatunk ajándékba. Ez a meglepetés bor sajnos ritkán fordult elő, pedig a saját pincészet adta lehetőséggel könnyedén szép gesztust lehetne elérni a szobákba bekészített üdvözlőitallal. Hiszen híres borvidéken járunk, és kevés olyan ember van aki egy, Eger környéki jó caberne-t visszautasítana. Márpedig saját tapasztalat alapján állíthatom, hogy finomak a boraik, bátran reklámozhatnák.
Sőt a vendégek bor vásárlási kedvét is fokozni lehetne ezzel a „típusú borkóstolással”.
(Megjegyezném, hogy hetente legalább egy alkalommal szerveznek borkóstolást, ami természetesen nem tartozik a szálláshely ingyenes szolgáltatásainak sorába.)
A recepción a saját készítésű borok, pálinkák meg is vásárolhatók. Kiemelném az Egri Csillagok borválogatást. A borokat az Egri Csillagok hőseiről nevezték el, ami a mi generációnknak még mond valamit, az y vagy millenniumi generációknak sajnos már nem sokat. Örömmel kerestük elő hosszú távú memóriánkból, hogy ki is volt Sárközy, vagy Dobó Katica a híres regényben.

A szálláshely közel 120 fő elhelyezésére alkalmas. Van 12 vendégház és a wellness épületében is találhatók szobák.
Mi mindig a vendégházakban foglaltunk szállást. Kényelmesen berendezett, galériás szobák, felszereltsége,TV-, hajszárító, riasztó berendezés, széf. A galérián található a francia ágy, ami nagyon kényelmes és az ágynemű is jó minőségű, patyolat tiszta, kifogástalan.
A wellness épületben található szobák két bejáratúak, az uszodatérből és kívülről is megközelíthetőek. Előnye, hogy ébredés után a reggelt máris egy csobbanással lehet kezdeni, a szobából kilépve máris ott a medence. Még jobb lenne, ha este is lehetne bármikor csobbanni, ha úgy tartja kedvünk, azonban a wellness 9 óráig van nyitva, és az éjjelőr bezárja a szobák uszodatér felőli ajtaját, így erre nincs mód. Azaz este 9 órától reggel 9 óráig csak a külső bejáraton keresztül lehet elhagyni a szobákat.




Az étkezés helyszíne télen és nyáron változik.
Téli időszakban a borház második emeletén található igényes étteremben, nyáron pedig a mediterrán teraszon lehet elfogyasztani a reggelit és a vacsorát, a szálláshoz ugyanis félpanziós ellátás tartozik.
A félpanziós ellátás minősége kifogásolható a 4 csillagos hotel kategóriához képest.
A reggeli szűkített büfé, de inkább kontinentális.
A vacsora a vendégek számától függően, menüből való választás, illetve büfé vacsora.
Ebben és abban is volt már részünk.
A kínálat nagyon szegényes. Emlékeznek még a tulajdonos gomba telepére?
Igen, … a vacsoráknál legalább 3 -féle módon szerepel a gomba. Levesnek, párolva, rántva, szósznak.
Sajnos nem csak az ételek, hanem az tányérok és evőeszközök között is nehezen tudtunk választani.
A tisztaság is hagyott kívánni valót maga után.
A desszert is mondhatni mindig ugyanaz, somlói, vagy fagylalt. Néha kifogtuk a demjéni málnás pitét, ami nagyon finom és különleges.
Az étterembe érkező, nem szállás vendégek választhatnak a-la carte étlapról is. Ezt is kipróbáltuk.
Óriási a kínálati és minőségi különbség a két ellátás között. Úgy érzem, ez nem megengedhető egy 4 csillagos hotelben.

A személyzet figyelmes, udvarias, segítőkész, problémamegoldó.

A szállodában külső és belső wellness rész is helyet kapott.
A vendégházak mellett kettő meleg vízü medence található, amit egész éjszaka használhatnak a vendégek. Nagyon kellemes élmény a csillagokat látva kényeztetni testünket a kellemes hőfokú vízben, egy finom pohár bor mellett.
A kültéri gyógyvizes medencének a vízhőmérsékletét naponta többször is ellenőrzi a személyzet, valamint minden este lecserélik a vizet.
A wellness épülete nagyon szép, igényes és kellemes kialakítású, itt található egy élmény medence ami úszásra is alkalmas. A személyzet kérésre bármikor beindítja az élmény részeket.
A szolgáltatásokhoz tartozik: beltéri medence élményelemekkel
Gyermekmedence
Merülőmedence
Kültéri gyógyvizes medence
Kültéri úszómedence
Finnszauna
Infraszauna
Bioszauna
Sókamra
Aromkabin
Gőzkabin
Konditerem
Teniszpálya
Tapasztalatunk szerint, az állandóan működő szolgáltatás a finnszauna, az aromakabin, és a sókamra. Kérésre természetesen a többit is beüzemelik.
Van kihelyezve szauna lepedő, ivóvíz adagoló, és kávé automata, az utóbbi nem ingyenes szolgáltatás.



A wellness rész legkiemelkedőbb előnye, úszás közben úgy érezhettük, mintha a saját házunk medencéjében úszkálnánk. Egyszerre soha nincs tömeg a wellness részlegben. Ez nem azt jelenti, hogy nincsenek vendégek, hiszen akár hétköznap, akár hétvégén érkeztünk majdnem mindig telt ház volt. Az ok az, hogy a környék számos látnivalója, sokszínű programlehetőséget kínál az idelátogatóknak, így nem egyszerre akarja kényeztetni magát mindenki a wellness részlegben.
Beszámolóm végén a „Titanic” élményünket szeretném még megosztani.
Egyik alkalommal nagyon belemerültünk az úszásba és a gyógyvíz adta kényeztetésbe, elfeledkeztünk az idő múlásáról.
Arra lettünk figyelmesek, hogy a sötét, hangulat fényekkel ellátott uszodatérben fénycsóva és egy hang közeledik felénk.... „Van itt még valaki?” kiáltások törték meg a wellness varázsát.
Az éjjeliőr közeledett elemlámpájával és erőteljes hangjával, mielőtt kulcsra zárta volna az épületet.
Természetesen rugalmas volt és kényelmesen felöltözhettünk, a kulcsot pedig jóval záróra után neki adhattuk át.
Jelenleg felújítás folyik a szálloda területén, ami kis kellemetlenséget okozhat. A tulajdonos úgy gondolta, ha a Hévízi tó nem jön Demjénbe, akkor megépíti a Hévízi tó másolatát a termál völgybe. Minden adott hozzá, a terület, a kövek (tudják a saját kőbánya), a melegvíz, (saját melegvízű kutak, a legújabb fúrás alatt), de leginkább a vállalkozó kedv.
Gratulálunk és sok sikert kívánunk hozzá!

Összességében bátran ajánljuk mindenkinek a Korona Borház és Wellness Hotelt. (Főleg azoknak akik szeretik a gombát. :))
Érezzék jól magukat ezen a gyönyörű helyen!

Üdvözlettel:
Fazekas Kata
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:
Ár / érték arány:Átlagos
Kényelem:
Szolgáltatások:
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:

Egri Korona Borház & Wellness Hotel további értékelései

2023.08.11barátokkal
Kiváló
Nekünk nagyon tetszett , csak annyi nem volt igazából jó hogy este a szobákat zárták és sehova se lehetett menni, nekünk a medencék is szuper volt , az étel megfelelő volt , összetéve minden szuper jó , a szobánk tiszta és kényelmes volt , nagyon élveztük a barátnőmmel.
2021.09.11barátokkal
Átlagos
Számomra csalódás volt, a képek alapján jobbra számítottam. 4 napot voltunk ebből 2 nap csak az egyik medence volt feltöltve termál vízzel.2 nap után töltötték a másik medencét amiben félig töltésnél épp hogy langyos volt a víz. a másik medencét pedig elkezdték leengedni. Sajnos a borkóstolós...
2020.07.21családjával
Többször voltam a Borház vendége. Az elhelyezkedés és a szolgáltatás színvonala kiemelkedő. A szobák viszont folyamatosan elhasználódnak, színvonaluk romlik. A szomszédos gombaüzem egy enyhe istállószagba borítja a környéket, gondolom ezzel jár a rengeteg légy jelenléte is, ami az...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Natura Vendégházak Demjén - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.07.01-ig
Natura Vendégházak Demjén
48.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
56.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval