Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Délibáb

Walden Hotel DobogókőWalden Hotel Dobogókő a térképen

Gyenge 2015. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 26.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Dobogókő mindig az egyik kedvencem volt. Közel van Budapesthez, pár kilométer autókázás (igen így, hiszen csodás a környezet) és kiszakadhat az ember a nyüzsiből. Míg Pesten éltem, jó párszor megfordultam a környéken, és nagyon szép emlékeket őrzök ezekről. Jártam itt szinte minden évszakban, s mindig lenyűgözött. Így érthető, miért jutott eszembe célállomásként vidékre költözés után is.
A neten keresgetve találtam a Walden Hotelre. Emlékeztem az épületre régebbről, s megörültem, hogy egész elérhető áron találok ott szállást. Nosza, le is foglaltam, gond nélkül megvolt a visszajelzés, s nemsokára eljött az utazás napja is.
Kellemes érzés volt újra látni a környéket. Odatalálni nem egy nagy ügy még annak sem, aki nem járt soha Dobogókőn. Feltűnt a szálloda alakja, s bizsergő érzés fogott el: mintha egy Agatha Christie regényből bukkanna elő. A fával kombinált kő falak az egykori tervező ízlését dicsérik. Megérkezésünkkor sok vendég volt, alig találtunk a szálloda területén parkolót. Ez jó jelnek tűnt. Kedvesen fogadtak bennünket, hamarosan felfele tartottunk a szobáinkba. Az első fekete levessel ekkor kínált meg a sors: a tisztaság nem volt éppen fényes, és nem kaptunk törölközőket. A másik "érdekességgel" az erkélyre kilépve találkoztunk: volt egy üres erkély és kész. Mivel a mellettünk lévő szoba erkélyén éppen székeken pihentek, megkérdeztük őket: ugyan honnan szerezhetnénk mi is ülőalkalmatosságokat. Tanácsukra - még a kicsomagolás előtt - lementem a recepcióra, hogy jelezzem a hiányosságokat. Már kevésbé kedvesen, de normálisan végig hallgattak, s megígérték, nemsokára jönnek és megoldják a problémákat. A törülközők tényleg hamar megjöttek, a takarítást kicsit későbbre kértük - mikor elmegyünk sétálni -, de a székek csak nem akartak megérkezni. Jó fél óra múlva újra szóvá téve a hiányukat, végre kaptunk két-két koszos, udvarról behozott műanyag széket. Felhozták, és kérdezték, hogy jók leszek-e? Mivel már mentünk volna, mondtam, maradjanak. Lemostam, s gondoltam megittuk a fekete levest, most már minden rendben lesz. Nem.
A séta után felkerestük a szálloda szebb napokat is látott éttermét. Talán 3-4 asztalnál ülhettek, de a a pincér elég nehezen akart előkerülni. Az újabb csalódás az étlappal érkezett: alig volt választék, s itt nem 30-40 ételre kell gondolni! Ha jól emlékszem, talán két levesből, s négy második fogásból lehetett választani. Ez utóbbiak közül egy azonnal kiesett. Rendeltünk, sajnos. Az étlap megtekintése után kellett volna felállni, de az ember bízik a kellemes meglepetésekben. Na itt ez nem volt. Az adagok kicsik, íztelenek, és drágák voltak. A "legjobb" a kérdésünkre adott válasz volt, mármint, hogy miért ilyen kicsi a választék? Azt mondta a pincér, hogy amíg ilyen kevés vendég jön, nem éri meg felhozatni az alapanyagokat. A kör bezárult: kevés a vendég, nem rendelnek, így aztán aki mégis ide téved, rossz szájízzel távozik, s nem jön vissza, így még kevesebb vendég lesz, s még kevesebbet rendelnek... Másnap már máshol ebédeltünk, na az jó volt, de ne rohanjunk előre.
A reggeli kellemes meglepetés volt. Friss pékáru, felvágottak, tojás, vagyis a szokásos, de friss volt, mintha nyugaton járna az ember. De csak egyetlen napnak kellett eltelnie ahhoz, hogy "beboruljon az ég". A másnapi reggelinél, már a belépéskor hiányoztak az illatok, mármint a friss pékáru illata. Nem volt véletlen, hiszen a tegnapi ételek voltak kirakva. Előző napi kenyér, zsemle, felvágott. Borzasztó volt. Persze így kevesebbet fogyaszt a kedves vendég...
A személyzet olyan lelkesedéssel dolgozott, mint akiket órabérben fizetnek. Ott voltak, és kész. Mindenkiről lerítt, hogy máshol szeretne lenni, ez egy nyűg nekik. A takarítás volt az egyik "legmulatságosabb". Ott takarítottak, ahol látszott. Komolyan. :) De mintha nem emelték volna fel a fejüket a padlónál magasabbra, mert a recepció teteje vastagon poros volt, és még feldobott papírgalacsin is "mosolygott" rajta. Sajnálom, hogy nem fotóztam le, érdekes téma lett volna.
Távozásunkkor kedvesen kérdezték, hogy voltunk megelégedve, s kérték: töltsünk ki egy kérdőívet. Kitöltöttük, s jeleztük: nem akarunk újra ott vendégeskedni.
Sajnos akkor egész Dobogókő a pusztulás látványát nyújtotta, nemcsak a Walden. Nyáron bezárt éttermek, pusztuló nagy-szálloda, igénytelenség. Pedig a hely ennél sokkal, de sokkal többet érdemelne, s ez a szálloda meg pláne. Szóval az Agatha Christie hangulatból inkább a krimi, mint a helyszín volt érezhető. :)
Míg ki nem cserélődik a személyzet, addig nem térünk vissza.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Gyenge
Tisztaság:Gyenge
Ár / érték arány:Gyenge
Kényelem:Gyenge
Szolgáltatások:Gyenge
Étkezés:Gyenge
Elhelyezkedés:Kiváló

Walden Hotel további értékelései

2016.10.06gyerekekkel
Kiváló
A gyerekeim csak ide akarnak menni nyaralni-telelni...voltunk már itt minden évszakban, télen nagy hóban, ősszel óriási ködben, nyáron hatalmas hőségben...Dobogókő fantasztikus hely! A Walden Hotel a nyugalomra, csendre, madárdalra , túrázásra és hegyi levegőre vágyóknak oázis...de aki...
2016.06.03a párjával
Kiváló
Április végén csodálatos 3 napot töltöttünk Dobogókőn.A Walden Hotel nagyon szép helyen van. Ide mindenkinek el kellene jönni az életében legalább egyszer! Madárcsicsergés,jó levegő,kirándulás, mi kell még? Mi mindenképpen visszamegyünk,annyira jól éreztük magunkat! A...
2016.05.12barátokkal
Kiváló
Életem új korszakába léptem. ez ugye akkor szokott kezdődni amikor az ember már elég öreg és megfontolt ahhoz, hogy életmódot váltson. Már más is kezdi érdekelni és van ideje is rá, mint a munka és a gyereknevelés. Szóval elkezdtem barátkozni a jógával. Mert futni lusta vagyok, a zumba meg túl...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.12.20-ig
Cardoner Hotel Pilisszentkereszt
37.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval