Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Legalább a cukrászda nyitva volt

Diana Cukrászda EdelényDiana Cukrászda Edelény a térképen

Átlagos 2019. márciusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2019. március 16.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Edelény Borsod megyében közel 10 ezer lakosú kisváros, évtizedeken át járási székhely, a rendszerváltozást követően kistérségi központ. Mindezt azért tartottam érdemesnek megemlíteni bevezetésként, hogy ennek ellenére vendéglátó egységekben, éttermekben egyáltalán nem bővelkedik, s ami akadt, azok közül is több zárva tartott.
A Diána Cukrászda az egyetlen cukrászdának tűnt a városban, a google kereső sem mutatott mást, és a helyiek sem tudtak egyebet említeni.
A Diánát viszont Roland-Ramada néven is megtaláltam az interneten, de mint kiderült, ez a szintén ide bejegyzett cukrászüzemük neve a tulajdonos Roland keresztnevéből, szóval voltaképpen ugyanarról a cégről van szó. A helyiek körében népszerűnek tűnt, folyamatosan érkeztek vendégek, elvitelre 6-8-10 süteményeket vittek, de helyben is fogyasztottak, az 5-6 asztalnál folyamatosan jöttek-mentek a vendégek. Többen előre megrendelt egész tortát vittek el.
Fagylaltot csak később fognak árusítani.
A pultban jó tucatnyi sütemény sorakozott, elég jól fogyott a többség, de a megüresedett helyekre még hoztak újabb tálcával az üvegpultba. A sütik olcsók, 220 és 250 Ft-os szeletárak vannak, sőt a hagyományos krémes csupán 140 Ft. Fősodratú, jól ismert, de ránézésre házias-kisüzemi jellegű szeletek készülnek, egy-két érdekességgel, rendszerint kockaformára vágva. Charlotte szelet, madártej kocka, habos mákos, gesztenye kocka, karamella szelet, mignon, Rigó Jancsi példaképpen. Természetesen nem prémium kategóriás alapanyagokból dolgoznak. Gyümölcsös süteményeket nem láttam.
Sokféle ízesített forró csokit is tartanak 450 Ft egy nagy csészével, tejszínhabbal, csokiöntettel. A Pure márkájú filteres teák 250 Ft-ba kerülnek. Hagyományos pörkölésű Laurini kávét tartanak, az eszpresszó 250 Ft-ba kerül.
A Rákóczi túrós jellegtelen volt, számomra túlságosan édes, a túró nem dominált benne.
A mosdó kulcsát a pultból kell elkérni, tágas, tiszta, szép állapotú.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Átlagos
Kiszolgálás:Átlagos
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (18)
Diana Cukrászda Edelény - Külső képDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - BelsőDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - Étlap/itallapDiana Cukrászda Edelény - Étlap/itallapDiana Cukrászda Edelény - BelsőDiana Cukrászda Edelény - Étel/italDiana Cukrászda Edelény - BelsőDiana Cukrászda Edelény - BelsőDiana Cukrászda Edelény - MosdóDiana Cukrászda Edelény - Mosdó
Népszerű szállások a környéken
Premier Hotel Miskolc - Reggelis ajánlat
Reggelis ajánlat
2025.04.20-ig
Premier Hotel Miskolc
29.400 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
60.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval