Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Az 1001 éjszaka csodája 2 nap alatt

Mesés Shiraz Hotel EgerszalókMesés Shiraz Hotel Egerszalók a térképen

Kiváló 2016. áprilisban, családjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 6.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Gyermekkorom óta vonzódom az 1001 éjszaka meséihez. Talán ezért is választottam többször olyan országot nyaralás célpontjaként, ami ezt a világot idézi meg. De álmomban sem gondoltam volna, hogy „repülő szőnyegemmel” hazánkban is elég köröznöm, hogy ilyen helyet találjak. Alig 1 hete jártam családommal a „mesés keleten” Egerszalókon. Már az épület lenyűgözött! Majd a recepció is tökéletesen megidézte azt a hangulatot, amit kerestem. Félhomály, lágy zene, füstölő illata...
A szobában folytatódott a csoda. Már a folyosó, ami oda vezetett „csodalámpásokkal” volt ízlésesen megvilágítva. Felfedező utamat a wellness felé folytatva, egy kedves fiatal férfi a „dzsinn szerepébe bújva” titkos kívánságomat is teljesítette, egy kellemes illatú és aromájú menta tea kínálásával.
A medencék kialakítása is az autentikus keleti kultúrát idézte. Fényjáték, élményelem, kellemes hőfokú medence, mind hozzájárult, hogy néhány óra alatt teljesen elfelejtettem a rohanó mindennapok gondjait. De hát ezért jöttem! Hogy feltöltődjek, hogy kényeztessenek. Ezért éltem a lehetőséggel és egy hammam gőzfürdős szeánszra „be is neveztem”. Nem bántam meg. Szaunamester „dzsinnünk” visszarepített minket az időben, majd kellemesen elfáradva, a gőztől „elázva” ismét kedvenc mentateámat kortyolhattam. Kíváncsi voltam, hogy elégedettségem fokozható e még, vagy minden nem lehet tökéletes. Hát jelentem lehet! Az étteremben csak ámultam-bámultam. A berendezés, a rózsaszirmokkal díszített márványkút, a lágy keleti zene: csoda volt! De korgó pocakom visszahúzott a jelenbe. Elindultam hát felderíteni a vacsoralehetőségeket. Legyen valaki ínyenc, vegetáriánus vagy „mindenevő”, bárki találhatott magának kedvére valót!
Alakomat nem féltve, az előétel- leves- főétel-desszert vonulatot végigpróbáltam. És mindegyik kiváló volt! Megelégedetten elindultam szobám irányába. De nem értem oda! Fülemnek kedves zongora hangja állított meg, így kitérőt tettem a bár fele. Hát jó ötlet volt! A kellemes dallamok mellé elcsábultam egy koktélra. Mi mást ihattam volna, mint Seherezádé koktélt. Élő virággal díszített kehelyben, pisztácia és mandulaillattal csábította érzékeimet. Már-már giccses befejezése volt egy élményekkel teli napnak. Mindenkinek ajánlom, hogy a fárasztó repülőutat kihagyva, látogasson el a Mesés Shiraz szállodába, hogy belekóstolhasson a hamísítatlan mesés kelet érzésébe. Én már holnap indulnék újra, ha megtehetném!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:Kiváló
Étkezés:Kiváló
Elhelyezkedés:Kiváló

Mesés Shiraz Hotel további értékelései

2023.09.26a párjával
Kiváló
Gyönyörű hotel, kedves személyzeti, finom ételek, meghitt, varázslatos hangulat, szuper wellness részleg! Csupa pozitív, biztosan visszatérünk! A környéken rengeteg csodaszépek látnivaló!
2023.09.25a párjával
Kiváló
A hely külsejében,tisztaságában kifogástalan.Ételek minősége is szuper volt.Személyzet is kedves. Wellnes rész NEKÜNK hüvös volt,de jól éreztük magunkat.
2023.09.01a párjával
Kelti hangulatú szálloda, kedves személyzettel.Keleties wellness részleg sokféle szauna kabinnal.Finom választékos ételek, reggeli és vacsora.Kényelmes matrac, tiszta igényes szoba.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Kék Laguna Wellness Apartmanok Egerszalók - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2024.12.21-ig
Kék Laguna Wellness Apartmanok Egerszalók
22.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval