Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyönyörű volt, szégyenletesen tönkre tették!

Egerszalóki Sódomb EgerszalókEgerszalóki Sódomb Egerszalók a térképen

Átlagos 2022. júniusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. június 10.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Nem lehet azenvedélytelenül véleményt írni!
Mintegy 25 éve láttam először. Csodálatos, egyedül álló volt!
Pár napja láttam ismét. Azóta forr bennem a düh, az elszörnyedés, a végletes kárhoztatása az "illetékeseknek" a pénz bálvánnyá szentesítésének.
Mi a mai kép:
Egyedülálló, kiemelt természetvédelmi értékünket a halandók, a ki tudja hányadik értékrendbe sorolt magam fajta hazánkat és a természetet szeretők csak oldalról és hátulról láthatják, ahonnan szépsége 20 %-a mutatkozik meg. Látható viszont teljes szörnyűségében az egész tájat szétromboló szálloda és annak hírét "növelendő" a sódomb (édes vízi mészkő, kalcit, ásvány kiválás) mellé épített förtelmes lépcsőzetes féljaréjok sorozata. Nyilván annak reményében cseszték oda, hogy az ásványi anyagokban gazdag víz majd ott is ápol és eltakar lerakódást hoz létre. Helyette hínár, szemét, kosz, törmelék!
Felháborító és helyrehozhatatlan kár okozás és annak büntetetlensége tanúi lehetünk! Nemzeti érték?! Egy frászt! Pénzért, saját hasznáért bárki tönkre teheti!
Mondanom sem kell, hogy a maradék sódomb szépsége csak elölről, a szálló vendégei kiváltságaként tekinthető meg.

Vérlázítónak tartom, hogy egyrészt büntetlenül tönkre tették kiemelt természeti értékünket, s ezt halmozzák azzal, hogy a szálló vendégei kivételével minden magyar állampolgárt és érdeklődő külhonit megfosztanak a természet eme csodájának teljes látványától!!!
Miért nem kehet az akadálytalan körüljárást és rálátást biztosító ösvényt, szabad területet meghagyás!? Miért vagyunk mi alárendelt állampolgárok?! Hol van, mit tesz a Nemzeti Túrisztikai Ügynökség?! - Csoda, ha csupán pénzt emésztő sóhivatalnak tartom?

Senki ne számítson arra, hogy a foton látható élményben lesz része! Ez a sódomb egy átverés show! Tanúja az "illetékesek" nem törődömségének, a pénz hatalmának, a mi lenézésünknek!

Felháborító!

Mindezt fűszerezi az, hogy a parkoló fizető automatája - a több kiírás szerint feltehetően régebb óta- nem működik, s gyanútlanul kifelé hajtva vissza kell fordulni, a fürdő pénztárábál sorba állni, hogy illedelmesen fizethessünk. Még egy emlék, miszerint le vagyunk sz....va.

Még jó, hogy megvannak a korabeli fotóim,
az "átkosból".
Milyennek találod ezt az értékelést?

Egerszalóki Sódomb további értékelései

2023.09.24gyerekekkel
Érdekes
Különleges, a világon egyedülálló természeti kincsünk. Sajnos a hanyatlás, a magyar-féle kizsákmányolás nyomai láthatók itt is, alig csordogál a termálvíz a sódombokon, de még így is lélegzetelállító. Milyen lehetett fénykorában! Aki tehet érte, jó lenne lépne valamit! Mindenképp ajánlom...
2022.09.29a párjával
Időpazarlás
Katasztrofális, ahogy most kinéz! 11 évvel ezelőtt láttuk, nagyon szép, hófehér volt, tiszta vízzel, rendezett környékkel. Ezzel szemben ma tele van szeméttel, koszos, elhanyagolt, már a nádas is nő benne. Mivé lesz természeti szépségünk?? Felháborító és szomorú a nemtörődömség, ami ott van.
2022.07.01gyerekekkel
Átlagos
Egerszalók fő nevezetessége a sódomb. A falu szélén, annak déli részén a föld mélyéből (410 méterről) feltörő 65-68 fokos hévízforrásnak köszönhető a létrejötte. A domboldalon lefolyó forró, kihülő víz 1200 négyzetméteres hófehér mészkőlerakódást épített, ami Európában egyedülálló. Láttam több...
Népszerű szállások a környéken
Kék Laguna Wellness Apartmanok Egerszalók - Napi árak reggelivel
Napi árak reggelivel
2024.12.21-ig
Kék Laguna Wellness Apartmanok Egerszalók
22.000 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Szent István Hotel Eger - Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
Tavaszváró ajánlat - extra kedvezménnyel
2024.06.16-ig
Szent István Hotel Eger
63.742 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók - Napi ár
Napi ár
2024.12.24-ig
Hunguest Saliris Egerszalók
68.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval