Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nálam ez volt a város legjobbja

Cakumpakk Bisztró EsztergomCakumpakk Bisztró Esztergom a térképen

Kiváló 2020. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. november 29.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Az Esztergomban meglátogatott vendéglátó helyek közül nekem a Cakumpakk tetszett legjobban. A Bazilika bejáratától lefelé tartva kb. 10 perces laza sétával érhető el. Fiatalos, kellemes teraszos bisztró, nagyon kedves, barátságos és szívélyes kiszolgálással.
Külön tetszett, hogy a fűszernövények egy részét itt helyben, a kertben termesztik, így a mentát. bazsalikomot, zsályát azon frissiben innen tépték le az ételek, italok ízesítésére.
A bisztró étlapjának elején található kis bemutatkozó anyagból pedig azt is megtudhatjuk, hogy a cakumpakk egy régi, tartalmas leves, amelyet a 20. század elején még sokat fogyasztottak, és nagy íróink is megemlékeztek róla műveikben, írásaikban.
A tulajdonosok fő célkitűzései közé tartozik a tiszta, egészséges, lehetőség szerint helyi és idényjellegű alapanyagok használata, a környezettudatosság, s mindemellett az emberközeli légkör kialakítása. Azt hiszem, itt ezek a célok valóban meg is valósultak, nemcsak a jól csengő szlogenek szintjén jelentek meg.
Reggelire magyaros és franciás fogások, villásreggelik, szendvicsek, tojásételek, bundás kenyér, debreceni...(690-1190 Ft) közül válogathatunk, de kérésre akár a nap későbbi szakaszában is elkészítik a vendégek részére.
Az étlapon olyan ikonikus magyar kedvencek jelennek meg, mint az előételek között a velős pirítós vagy a kacsamáj zsírjában.
A főételek között kézműves burgerek (1990-2790 Ft), olasz tészták (1990-2890 Ft), levesek (990-1590 Ft), a főételek között izgalmas húsok: ragacsos oldalas, lazac steak, sous-vide szűzpecsenye jelenik meg példaképpen. Jól megférnek a magyaros hagymás rostélyos és a csirkepaprikás mellett.
De vannak, könnyedebb, lazább fogások, illetve húsmentes is, és a 40 fok közeli hőségre tekintettel inkább ebből szemeztem. Sütőben sült Camembert-re esett a választásom, melyet ropogós pitatésztával, vegyes zöldsalátával, pirított magvakkal és áfonyalekvárral tálaltak (2290 Ft). Parádés volt a tálalás, a fotókon megörökítettem. Az adag hatalmas, 2 egész Camembert volt. Az áfonyalekvár is nagyon finom volt, kérésre grátisz kaptam még belőle pótlást, miután elég hamar elfogyott.
A kislábosnyi marhagulyás (1590 Ft) friss, foszlós parasztkenyérrel érkezett, kiadós adag, nagyon szép, puha, tökéletes állagú húsokkal és zöldségekkel. A leves mellé kaptunk 3 féle, különböző erősségű csípős szószt is. A kenyérből szintén lehetett felár nélkül repetázni. Leírom ezeket az apróságokat is, mert jó pár étteremben tapasztaltam, hogy az amúgy is magas ételárak mellett ilyen pitiáner plusz költségeket képesek felszámolni. Ugyanakkor ha valaki mondjuk a 2 féle köret közül az egyiket vagy a mártást nem kéri, akkor azt nemigen láttam még levonni mínuszként a étel árából.
A desszert csokoládé szuflé (1090 Ft) vanília fagylalttal és naranccsal szintén pazar volt.
A beltér egyszerű, világos, Ikeás játszóház hangulatú. Kedvesek az apró kis dekorációk (pl. virágkoszorú, evőeszközös fogas).
A citrusos mentás limonádé is nagyon kellemes volt.
Kötelező szervizdíj nincs.
Tetszetős hely, nem is kérdéses, hogy ajánlom.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (26)
Cakumpakk Bisztró Esztergom - Külső képCakumpakk Bisztró Esztergom - Étlap/itallapCakumpakk Bisztró Esztergom - Külső képCakumpakk Bisztró Esztergom - Étlap/itallapCakumpakk Bisztró Esztergom - Étlap/itallapCakumpakk Bisztró Esztergom - Étlap/itallapCakumpakk Bisztró Esztergom - Étlap/itallapCakumpakk Bisztró Esztergom - Étlap/itallapCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - Külső képCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - Étel/italCakumpakk Bisztró Esztergom - BelsőCakumpakk Bisztró Esztergom - BelsőCakumpakk Bisztró Esztergom - MosdóCakumpakk Bisztró Esztergom - MosdóCakumpakk Bisztró Esztergom - BelsőCakumpakk Bisztró Esztergom - Külső képCakumpakk Bisztró Esztergom - Külső képCakumpakk Bisztró Esztergom - Külső képCakumpakk Bisztró Esztergom - Külső kép

Cakumpakk Bisztró további értékelései

2023.09.09barátokkal
Kiváló
Nagyon finom volt az étel, impozáns a tálalás, kedves volt a pincér. Az italok is nagyon jól lettek elkészítve. Én őszintén ajánlom mindenkinek, aki arra jár, hogy nézzen be, mert megéri.
2021.07.21a párjával
Sajnos a Covid alatt jártunk pont Esztergomban, egy vasárnap. Sétálgatás közben elég nehezen találtunk bármit is nyitva, amin természetesen nagyon meglepődtünk. Ebédhez közel álltunk és a Bazilikához közeledve ezt az éttermet vettük észre, hogy nyitva van. Akkor még nem lehetett bent...
2019.04.04egyedül
Kiváló
Ma a névadó étellel, a cakumpakk levessel kezdtem. Egy igen guszta kis lábosban tálalták a sűrű, tartalmas, laktató levest. Bab, burgonya, répa, káposzta, rizs és egy kis pecsenyehús volt benne. A káposzta enyhén dominálta az ízeket. Tudni lehet, hogy Jókai, Mikszáth és Móricz is nagyon kedvelte...
Népszerű szállások a környéken
Bazilika alatti Panzió Esztergom - Esztergomi romantika félpanzióval a csillagok alatt
Esztergomi romantika félpanzióval a csillagok alatt
2024.12.24-ig
Bazilika alatti Panzió Esztergom
101.529 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Visegrád - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.22-ig
Hotel Visegrád
99.360 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval