Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Pont mint Csipkerózsika

Hotel Bellevue EsztergomHotel Bellevue Esztergom a térképen

2020. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2020. július 20.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Bevallom, én is idegenkedtem ettől a szállodától, mert sok terhelő véleményt olvastam már róla. Érdekes, de a pozitív és a negatív kritikák is megállják a helyüket.
A szálloda nagyon szép helyen van, a kilátás csodálatos, még akkor is, ha nem a Dunára néző szobát kapja a vendég. Megérkezéskor az épület tágasnak, igényesen kialakítottnak látszik. A személyzet barátságos, segítőkész. A szoba és a hozzá tartozó fürdőszoba is tágas volt. A szoba berendezése kellemesen régies hangulatot árasztott, a falon hatalmas festménnyel. Egyébként a szálloda folyosói is tele vannak festményekkel.
Az étterem szintén tágas, körben ablakokkal, hangulatos, a kilátás innen is szép. Az ételek többségében finomak voltak, a reggeli a szokásos svédasztalokon megtalálható választékból állt, de bőségesnek mondanám. A vacsora is változatos volt, néhány étel valóban ízetlennek bizonyult (kukoricasaláta), de mindig találtunk több olyan fogást, ami ízletes volt. Szerintem minden igénynek megfelelt. A rántott mindenféle nagyon jó ötlet!
A wellness rész is csodálatos panorámával rendelkezik, szintén tágas, kellemes hely, több medencével, pezsgőfürdővel, többféle szaunával, illat- és sókabinnal.
A fentiek alapján jó szívvel ajánlanám mindenkinek ezt a szállodát, aki Esztergomhoz és Visegrádhoz közeli kellemes szálláshelyet keres, vagy csak néhány napot pihenéssel töltene.
De jön a feketeleves. A szálloda kapujánál található a nem túl gusztusos szeméttároló, amely bőségesen megtöltve várakozik, kismacskák által látogatva, néhány kartonpapír és egyéb szemét társaságában. Minden helyet kihasználnak, és annak ellenére, hogy a szálloda nem nagy területen helyezkedik el, csodálatos az épület, de a szemét látványa elég kiábrándító. Aki Esztergom felől érkezik, annak nem kell ezzel a vizuális élménnyel szembesülnie. Azt hiszem a kukákat el lehetne keríteni valamivel és mindjárt esztétikusabb lenne. Bár környezetvédelmi szempontból elég sokkoló hatással bír az arra érzékeny vendégekre és ennek hatására kétségbeesett szelektív szemétgyűjtésbe kezdenek.
Mint már említettem a szálloda épülete csinos, kicsit kastélyszerű, sok szép, egyenként megvilágított festménnyel, melyekre jó ránézni. Csak a világítás könyörtelenül feltárja a barokkos képkeret hasadékaiban megülő port. Kiábrándító látni, hogy minden keret annyi port tartalmaz, mint a kép festéket (jó, ez egy picit túlzás). Ez az oda nem figyelés vonul végig az egész szállodán. Ezelőtt 10 évvel építettek valami egészen egyedit és ötletes megoldásokkal, hangulatokkal szinte varázslatos szállodát hoztak létre, de itt meg is álltak. A gondosság, odafigyelés, karbantartás, törődés hiányzik az épületnek, szinte sikolt érte. Van egy gyönyörű belső udvar, szökőkúttal, rózsákkal, muskátlikkal, de a virágok gondozatlanok.
A wellness részleg csodálatos (lehetett, mikor megépült a szálloda), éppen ezt a gondatlanságot tapasztaltuk ott is. A medencék vize tényleg hűvös, sőt hideg ahhoz, hogy valaki beszélgetve ücsörögjön benne. A pezsgőfürdő nem úszásra való, sokkal melegebb vízre lenne szükség, így élvezhetetlen. Pedig tágas, jó kialakítású medencék vannak, kellemes élményelemekkel, de kizárólag jegesmedvéknek tudom ajánlani. Az aromakabin nem működött. A szaunák ajtaja koszos volt, évszázados vízkő a kezekről, melyek fürdőzés után tépték fel a szauna ajtaját, eközben a fürdő recepcióján dolgozó kishölgy békésen szundikált fejét karjaira hajtva (persze a pult mögött).
Valahogy ez az érzés vonul át az egész szállodán. A szobákra is ez jellemző. Toldozunk foldozunk, tüzet oltunk, de valódi gondoskodást nem kap az épület.
A fentiek leírásánál a jószándék vezérelt, remélem Csipkerózsika - Hotel Bellevue nem alszik még 90 évet, mert már a 10 éves por is megült a ráncaiban. Jöjjön már egy herceg, aki rendbe szedi és akkor az egyik legszebb szálloda lenne a környéken.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Átlagos
Ár / érték arány:
Kényelem:
Szolgáltatások:Átlagos
Étkezés:
Elhelyezkedés:Kiváló

Hotel Bellevue további értékelései

2024.04.12a párjával
Gyenge
Már többször voltunk itt. Sajnos a színvonal csökkent. Már a kezdet is nehézkes volt. A szobát csak 15 óra 30-kor foglalhattuk el, annak ellenére , hogy 12 óra 30 -kor már ott voltunk. Voltak olyan bosszantó apróságok , amelyek a kikapcsolódást nehezítették. PL. A legzavaróbb az volt, hogy a...
2024.04.03a párjával
Átlagos
Tipikus "uti cifra- házi rossz" A szálloda gyonyoru, a szoba már kissé más. Pl. a lámpa ernyoje rongyos, nincs kapaszkodo a kádnál, ures a kèzmoso! Az étreremben a választék kituno, de a fott ételek csak langyosak vagy hidegek. Az alakart étkezés kritikán aluli nincs az étlapon szereplo...
2024.03.04a párjával
Kiváló
Szép helyen van a szálloda ,de a mi szobánk pont a parkolóra nézett.A wifi este kimondottan gyenge volt.Az ételek finomak voltak,bár néha egy-egy hús nem volt rendesen átsütve.Maga a wellness részleg kiváló, sok más szállodához hasonlítva kiemelkedöen jók a medencék.Nagyon ajánlom mindenkinek...

A Hotel Bellevue legnépszerűbb csomagjai

Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció (min. 2 éj)
Tavaszi előfoglalási akció
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom - Pünkösd (min. 2 éj)
Pünkösd
99.800 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
05.16-20.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től kiváló félpanzióval
Hunguest Hotel Pelion Tapolca - Pelion tavaszi hétköznapi akció
Pelion tavaszi hétköznapi akció
2024.06.13-ig
Hunguest Hotel Pelion Tapolca
77.036 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2024.06.21-ig
Hotel Kapitány Sümeg
114.880 Ft / 2 fő / 2 éj-től csodás félpanzióval