Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A falu fő temploma

Sarlós Boldogasszony-templom EtyekSarlós Boldogasszony-templom Etyek a térképen

Érdekes 2022. augusztusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A kis sváb település katolikus temploma a főút mellett közvetlenül egy kis dombon található, a község központi részében. A templomdombot mesterségesen töltötték fel, a templom 1814-16 között épült fel, ugyanis a több hullámban betelepített svábok jelentősen megemelték a korábbi csekély létszámú lakosságot. Érdekesség, hogy az építkezés nagyrészt lakossági adományokból valósult meg. A késő barokk stílusú egy középtornyos templom belső falait freskók, oltárképek díszítik. A helyi szőlősgazdákra gondolva megjelenik a képek között Szent Orbán is, akit a szőlő, a szőlőművelők, kádárok, kocsmárosok védőszentjeként tisztelnek.
Jelenleg a lakosság kb. 80%-a katolikus vallású. Meglepődtem, de meg is örültem, hogy nyitva találtam a templomot, talán esküvőre készülődtek. Hazánkban több Sarlós Boldogasszonynak szentelt/ajánlott templom is található, július 2-án tartják az egyházi ünnepét (Magyarországon), ami a búza aratás kezdetének dátuma. Az ünnep liturgikus neve: Szűz Mária vizitációja Erzsébetnél (a tipikus ábrázolásokon mindkét asszony gyermeket vár).
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (9)
Sarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - EgyébSarlós Boldogasszony-templom Etyek - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Hotel Abacus Herceghalom - Napi árak
Napi árak
2025.04.01-ig
Hotel Abacus Herceghalom
45.800 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval