2025. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2026. január 21.Ajánlom a helyet másoknak is!
Némileg jogos, némileg jogtalan, hogy erről írok, mert azért nem jártam be én ezt a szoborutat végig, ahogy kellett volna. Csak kiegészítő magyarázatot fűzök hozzá. Szóval, volna itt ez a megnevezett látványosság, és hiába érdeklődtem a faluban, túl pontos információim nem lettek. Tehát mit tudhatunk erről egyáltalán... Azt, hogy a falu elején lévő kéz, pontosabban tenyér a kezdete. Hogy merre vezet pontosan? Hát, erre is van kettő a domb felé, meg ott a túlsó végén is akad.... nagyon nem másztam bele a szántókba, viszonylag ködös, sáros időkben, de azért hiszem. Hogy kerültek ezek ide? Hát úgy, hogy Pécs volt Európa kulturális fővárosa 2010-ben, aztán ezért ideiglenesen is telepakolták szobrokkal. És amikor már nem volt kulturális főváros, akkor meg túl sok lett ott a szobor, hová tegyük? Hát van például fekedi alkotó is, vigyük oda egy részét, aztán szórjuk el környéken, hadd szórakozzanak vele a turisták ott. Többnyire nonfiguratív szobrokról van szól, a képeim nem fedik a lényeget, csak illusztrációk... Csak tudj róla, hogy van és arról hogy hol keresd.
Kastello Vendégház Nagykozár
260.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől ellátás nélkül