Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fertődi Esterházy kastély apróságok....2023. március 28.

Esterházy Kastély FertődEsterházy Kastély Fertőd a térképen

Átlagos 2023. márciusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. március 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Gyönyörűen felújított kastély, némely pótolnivalóval, amik kellemetlenek...
1. Tárlatvezetésnél, nincs látogatói hely a belépés előtt, kinn a hidegben, a kastély előtti parkban kellett a vezetőt megvárni, (március 28) aki az alsó múzeumi, kissé kopott bejáraton át tessékelt rögtön a gyönyörű Haydn terembe, miközben a takarító személyzet a látogatókat kerülgette (?). Más magyar kastélyoknál, pl. pápai Esterházy kastély, tatai Esterházy kastély, nádasdladányi kastély, stb. a belépés után kellemes fogadórész, gyülekezési hely, kis kávézó, székek, toalett várja a kedves vendégeket, itt semmi!
2. A jelenlegi pénztár helye, jegyeladás a főépületen kívül, attól 50-60 méterre található, berendezése, helye nem méltó a kastélyhoz, szegényesnek tűnt, változtatni kellene ezen. A régebbi helye, a keleti kastélyszárnyban szerencsésebb, nívósabb volt!
3. A kastélyt igen szépen leromlott állapotából gyönyörűen, körültekintően felújították, de a neves elődeink mellett, a kastély kissé rideg, összehasonlítva más már látott kastélyokkal, életre kellene kelteni, otthonosabbá kellene tenni! Nem éreztük az a kellemes érzést mint pl. a pápai kastély, a sümegi püspöki palota, megtekintésekor, kevés volt a legalább kétnyelvű, tájékoztató tábla, interaktív bemutató.
4. A városban található egykori épületek, pl. a Haydn kávézó és étterem, méltatlan a nevére (!), állapota, valamint a kastélyvárosban található korabeli kastélyhoz tartozó melléképületek igen elhanyagoltak, rontják a várt összképet!
5. A különálló órakiállítás, porcelánmúzeumi részben nagyon hiányoltuk, a tárgyak melletti rövid tájékoztatókat, feliratokat, ismertetést, bár az idegenvezető sok mindenről tájékoztatott, a megnevezések, táblák hiánya zavaró volt!
6. A kastélyt felújították, bár a helyreállítás jelenleg is folyik, valahogy kevésnek éreztük a látnivalókat, nemcsak a kismartoni kastélyra gondolok, hanem számos hazai várra, kastélyra, kevés helyiség volt berendezve, volt látogatható.
7. Összességben persze jó volt látni, örülni annak, hogy a múltunk egy része ezáltal nem felejtődött el, újjá született, köszönjük, de némi apróság figyelembevételével, még szebb, kellemesebb, látogatóbarát is lehetne!
Üdvözlettel
Koloman
Milyennek találod ezt az értékelést?

Esterházy Kastély további értékelései

2023.10.14egyedül
Kihagyhatatlan
Lám, lám... és ezek szerint még nem is említettem ezt az Esterházy kastélyt... pedig hát... szóval az oldalszárnyában volt egy osztrák-magyar középiskola sokáig, és bizony viszonylag rendszeresen megfordultam itt ezért. Most meg kiderül itt, hogy még itt sem voltam :o) Na, de ez egy olyan...
2022.08.18gyerekekkel
Érdekes
Egy családi nyaralás keretében néztük meg a kastélyt. Az idegenvezető, akihez kerültünk, széleskörűen tájékozott és igazán szórakoztató módon mutatta be a kastély történetét. Sajnos nagy része felújítás alatt van, és nem látogatható egyelőre.
2019.02.23gyerekekkel
Kihagyhatatlan
Egy januàri hétköznap jàrtunk itt, csalàdi kiràndulàs soràn. Délutànig indulnak vezetett sétàk a kastélyban, melyek folyamàn a már felújított gyönyörű termek mellett làthatunk olyanokat is, ahol még folyamatban van a restauràlàs, így...
Népszerű szállások a környéken
Hanság Vendégház Kapuvár - Legjobb ár
Legjobb ár
2025.01.01-ig
Hanság Vendégház Kapuvár
48.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Napi ár félpanzióval
Napi ár félpanzióval
2024.12.21-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
37.260 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval