Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Ébresztő kávé

Luca Cukrászda FertőrákosLuca Cukrászda Fertőrákos a térképen

2022. júliusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. augusztus 15.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ez a fiatalos cukrászda és kávézó a falu szélén a kőfejtő közelében, a Mithras szentélyhez - és az osztrák kishatárhoz - vezető út mellett található, ahová csak gyalogosan, biciklivel vagy az e célra rendszeresített elektromos kisvonattal lehet bemenni. A cukrászda előtt közvetlenül le lehet parkolni.
Zárt, körbekerített teraszuk van, de a borzasztó hőség miatt az ottjártunkkor élvezhetetlen volt, amúgy enyhébb időjárási körülmények között kellemes lehet. A fagylalt gombóca 400 Ft, 16 féle ízt kínálnak, főleg közismertebb ízek, mi a mangót, banános csokit, sóskaramellát és az áfonyás joghurtot kóstoltuk. Nem fenomális, de korrekt ízeket kaptunk, átlagos, világos ostya tölcsérben, illetve papírtálkában.

Hagyományos olasz pörkölésű Mauro kávét főznek, ezzel nagy szerencsém volt, mert éppen akkor végzett a kávégép szerelő a javítási munkával, amikor megérkeztünk. Előtte jó ideig nem is tudtak kávét adni. A javítás sikerült, még finomhangolásra volt szükség, így az én kávémon le is tudtuk tesztelni, hogy működik-e a masina. Szerencsére igen, az eszpresszó tejjel 450 Ft-ba került. Abban azért megállapodtunk, hogy ennél egy kicsit rövidebbre érdemes majd venni az eszpresszót.

A fősodratú sütemények nem helyben készülnek, de frissek voltak a pultban, és véleményem szerint egy kicsit drágák a 900-950 Ft-os szeletárak. Eszterházy torta, Sacher torta, gesztenyekocka, Eckler fánk, bécsi krémes szerepelt a kínálatban példaképpen. Az elvitelre vásárolt baracklekvárral töltött linzer karika 500 Ft-ba került, elég nagy méretű volt, de átlagos, semmi extra.
A hűtőben néhány fajta mainstream üveges sör is várta az alkoholos felfrissülésre vágyókat: Gösser, Soproni, Heineken, Mort Subite meggyes (ez kis üveges), Edelweiss, alkoholmentes Heineken (690-850 Ft/üveg).
Egy fiatal lány dolgozott a pultban, nyári diákmunkásnak tűnt.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (9)
Luca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - EgyébLuca Cukrászda Fertőrákos - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Palatinus Hotel Sopron - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Palatinus Hotel Sopron
131.076 Ft / 2 fő / 3 éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd? - Wellness csobbanás előfoglalással
Wellness csobbanás előfoglalással
2025.04.26-ig
Danubius Hotel Bük Bük, Bükfürd?
129.360 Ft / 2 fő / 3 éj-től all inclusive ellátással