Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hangulatos csárda jó konyhával

Kígyósi Csárda FülöpszállásKígyósi Csárda Fülöpszállás a térképen

2021. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. december 23.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A magyar konyha fogásait néhány nemzetközi étellel kiegészítő széles választék nem eltúlzott, s ami a legfontosabb, nem abból adódik, hogy tízféle töltékkel rántják ki a csirke- és pulykamellet. A főételek mellé köretet is adnak, nem dolgoznak a bevett feltét/köret rovatokkal, de a köretek jellemzően a megszokott, hagyományossá vált paradigmán belül maradnak.
Kínálnak többek között hagyományos reggeliket, tatárbifszteket, libamájas libatepertőkrémet, vadgombakrémlevest, ponty- és harcsahalászlét, tejszínes gombás harcsapaprikást kapros túróscsuszával, citromfüves joghurtban marinált csirkecombfilét mediterrán salátafészekben hercegnőburgonyával, vörösboros szürkemarhapörköltet, marhabélszínt libamájjal és királyrákkal, somlói galuskát és fahéjas morzsában bundázott tejbegrízt vörösboros szilvalekvárral.
Öt bort tartanak kimérve a helyinek mondható soltvadkerti Font pincészettől, s további tíz minőségi magyar tételt a Bortársaság válogatásában, ezek közül kérhető kettő decire is. A sörök nagyipariak, a kommersz tömények között a Bolyhos pálinkák jelentenek némi felüdülést.
A kiszolgálás udvarias, lehetne szívélyesebb.
A kétezertízes évek elején két ízben jártam itt többedmagammal, rendeltünk sokféle ételt a halászlétől a sült kacsacombon, vegyes haltálon át a túrógombócig, kisebb hibák akadtak, de összességében kifejezetten meg voltunk elégedve. Ha nem esne kívül a hely a szokott útvonalaimon (M3, M5, M7, M1) biztos, hogy gyakrabban fordultam volna meg itt az elmúlt tíz évben.
Legutóbb remek haltepertőt ettem, amit ügyesen dresszingelt igényes salátával és korrekt majonézes mártással körítettek. A mellé adott ipari, átlagos kenyér friss volt. A csülkös pacal is jól sikerült, ízre, állagra egyaránt. A kovászos uborkával még lehet kísérletezni, túl sós volt és az erjedési folyamattal is lehetett némi probléma.
Tisztes négy pont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:
Kiszolgálás:
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:
Fényképek (10)
Kígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - EgyébKígyósi Csárda Fülöpszállás - Egyéb

Kígyósi Csárda további értékelései

2023.01.09családjával
Gyenge
Az én emlékeim erről az étteremről 10+ évesek voltak, akkor nagyon finomakat ettünk itt, azóta vágytam vissza. Sajnos már nem fogok... A csárda interior és a tálak stílusa sem találkoztak. A fogások túlgondoltak ehhez a megnevezéshez. A gyümölcslevesnek cukrozott meggybefőtt íze volt, a saláta...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös - Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
Kikapcsolódás Kiskőrösön korlátlan gyógyfürdőzéssel, félpanziós ellátással
2024.12.24-ig
Hotel Imperial Gyógyszálló Kiskőrös
69.900 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Duna Relax Hotel Ráckeve - Relax Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
Relax Wellness Félpanzióval - teljes előrefizetéssel
2024.12.24-ig
Duna Relax Hotel Ráckeve
Kérd ajánlatunkat!
Bagolyvár Inárcs - Napi árak reggelis ellátással
Napi árak reggelis ellátással
2024.10.01-ig
Bagolyvár Inárcs
25.940 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel