Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Változtatni kell és akár lehet jó is

Hotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda FüzesgyarmatHotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda Füzesgyarmat a térképen

Gyenge 2015. augusztusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2015. szeptember 2.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Ballépésünk ott kezdődött, hogy valamiért kimaradt a szolgáltatások tüzetes ellenőrzése és igazából ez rányomta a bélyegét erre a 4 napra, nevezetesen a hotelszobák (kivéve apartmanok) nem rendelkeznek légkondival... nos, ha ez és a tulajdonos odafigyelése meglenne, egészen más beszámolót írnék...
A hotel valaha 3* superior volt, ma már ennyi se (a honlapon tévesen szerepel)

Az odaút "rögös"... ami már akkor kezdett szöget ütni a fejembe, amikor a Bp-F.gyarmat 220 km-es távjára a gps közel 3 órát írt ... ajjajj, az M3-asról Tiszafüred felé, majd Kunmadarason át, a 4-est keresztezve valami olyan sehonnai úton mentünk , ahol az útjavítást azzal oldották meg, hogy kiraktak egy sebesség korlátozó táblát - nem csoda, ha alig volt forgalom erre - cserébe szép :)

Maga a hotel -mint később kiderült- felesben önkormányzati és felesben valami Bp-i magánemberé, aki 3 havonta jelenik csak fizikálisan, ennek következtében:
- kevés munkarő,
- hiányosságok tömkelege
- semminek sincs gazdája.

Két részből áll a hotel (amit 2 éve nyitottak újra, bár nem tudom, mire költhették a 161M Ft támogatást, mert látszata nem volt), egy régebbi főrészből, ez tipikusan retro feeling (önmagában ez még nem is lenne gond) és egy hozzáépített wellness részből, de ezt is 12 éve építették, szépnek szép lenne, csak nem foglalkozik vele senki és ez a kb. 180 m2 gyakorlatilag üresen áll, beltéri medencéstül, szaunástul, jacuzzistul.

A szobák egyszerűek és részben tiszták (poharakat képtelenek foltmentesre takarítani, nem csak itt, az étteremben is), az ablakkeretekről málik a festék, a szúnyogháló szakadt. Ellenben az ágyak jók.

A kültéri medencék szépek és használhatók, itt egyrészt a kültér takarítása (medencék környéke, asztalok, székek, hamutartók) nem történik meg csak esténként és részben, másrészt pedig a napozóágyak hiánya okoz gondot, legalább a duplája kellene, amire hely is lenne.
A közel 40 családnyi emberre kb. 15-18 napozóágy jut, amit az igazi sültparasztok lefoglalnak még hajnalban törülközővel, papuccsal, könyvvel, miegymással és amíg ők a hotelben vannak, azt addig fel nem szabadítják, ha ott vannak, ha nem.
A használt tányérok, poharak begyűjtése katasztrofális, azok 10-16 órán keresztül is gyűjtik a medencék körül a rovarokat, a szél pedig szánalmasan kergeti a földön a szalvétákat, szívószálakat, kis koktélos napernyőket, a dohányosok egymás ágyai mellől lopkodják óvatosan el azt a 2db ikeás mécsestartót (mindkettő törött), amit valaki-valaha e célra nevezett ki, vagy kínjukban a sutyerákabbak a némely asztalra kihelyezett temetői mécsesekbe dobálja a csikkjeit, na ezeket sem űríti ki senki többet, olyan jól beleragadnak az alján lévő gyertyamaradványba. Bizonyára megterhelné a költségvetést -mondjuk 5db- hamutartó, van vagy 1.000 Ft.

A kaja svédasztalos, de van menürendszer is, az ételek finomak, azonban, mintha a 80-as évek derekán ragadt volna a kínálat és a kicsit is tudatosan táplálkozni vágyó igencsak magára marad, hiszen a reggeli választék a szokásos tojás, felvágott, sajt szentháromság mellett olyan kuriózumokat tartogatott, mint sült hurka és kolbász, abált szalonna és disznósajt! Barna, vagy neadj'isten teljes kiőrlésű pékáruról vélhetően soha nem hallottak, van viszont kalács, meg mindenféle tocsogós édes csigák.
A vacsora egy fokkal jobb, itt azért fehérje tekintetében már lehet találni normálisat, a köret szegényes. A krumplipüré és a krumplifánk annyiban különbözött, hogy az utóbbi zsemlemorzsába volt forgatva.

Még szerencse, hogy a 40 fokban nem is kívántam enni nagyon.

Kevés pincér (nem az ő hibájukból) képtelen ellátni a feladatát normálisan, az ital rendelés sokszor már az étkezés végére csúszik, jó kis bevételtől fosztva meg magát a hotel.
A fogásokhoz sokszor hiányoznak megfelelő eszközök, azok sokszor nem tiszták, vagy a nagy rohanásban szó szerint csöpögnek még a mosogatógép öblítésétől.
Reggelihez kávét nem szeretek ugyanabból a leveses csészéből inni, amit az esti levesekhez raknak ki, már elnézést és az nem is ahhoz van. A "welcome drink"-et pedig ne műanyag pohárban hozzák már, mint egy házibuliban, mert így aztán nem jön meg a kedvem a további fogyasztáshoz...

A szálloda liftje körüveges és egy üvegezett liftfolyosóban vánszorog (szó szerint), ventilátora nincs, ez azt eredményezi, hogy aki nem akar sokat gyalogolni a szaunáig, az nyugodtan liftezzen csak két emeletet...
A wifi a szobákban már nem működik, megint csak egy olyan dolog, amit 2-3 routerrel lehetne orvosolni, filléres tétel.

Kellemes meglepetés a recepció és a masszázs (4.000/óra), mindkét helyen igyekeztek minket maximálisan kiszolgálni és válaszolni a kérdéseinkre. Van normális zárt parkoló, szintén pozitívum. A recepciós kérdésemre: "van-e esetleg szobai ventilátoruk?" képes lett volna odaadni a sajátjukat, amit természetesen nem fogadtam el, mégsem állok egész nap a pult mögött fehér ingben, de mint később kiderült, volt olyan, aki elvitte "különben hazautazom" felkiáltással és soha nem látták többé - mármint a ventilátort, sajnos.
A hotel vezetője (?) készségesen segített, ahol csak tudott, de számomra nyilvánvalónak tűnik, hogy ő egyedül kevés a tulajdonosok támogatása nélkül, képtelen százfelé szakadni, hiába vannak jó ötletei, ha arra nem ad senki pénzt, vagy jóváhagyást.

A hotel mellett egész korrekt kis strand üzemel, Budapesthez képest szolid árakkal (lángos 300.-, jegeskávé 300.-, gyros pitában 500.-) és a hotel vendégeinek félárú belépővel.

Összességében voltak jó momentumok, de ez így a XXI. században édeskevés, még ha az árak csomagajánlatban igen kedvezőek is (normál szoba ár: 10.000/fő/éj). Egy éjszakával hamarabb el is jöttünk, így legalább otthon aludtam és késő este vezettem vissza a hűvösebb időben.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:
Tisztaság:Gyenge
Ár / érték arány:Átlagos
Kényelem:Átlagos
Szolgáltatások:Gyenge
Étkezés:Átlagos
Elhelyezkedés:Gyenge

Hotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda további értékelései

2020.09.22a párjával
Átlagos
A szálloda csendes, pihenésre kiválóan alkalmas. A Welness-részleg szintén jó, bár a szaunához nem biztisítottak lepedőt. A falon lévő órákban nem lenne rossz elemet cserélni, mert egyiksem működött. A reggelinél nem volt édesítőszer, és nem mindent pótoltak (péksütemény, rozskenyér stb.) A...
2020.09.12barátokkal
3 éjszakát töltöttünk a Hotel Gara Szállodában. Egyszerű, kényelmes szobák, remek wellness és gyógyvizes medence, kiváló félpanzió jellemzi a szállodát. Külön megemlítendő, hogy a Kastélyfürdő közvetlenül a szállás mellett található.
2020.07.07a párjával
Kiváló
A hotel szolgáltatása kiváló. Kitűnő a konyhája, segítőkészek, kedvesek. Nagyon jól éreztük magunkat. Máskor is csak erre a helyre megyünk. Köszönünk mindent.
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Véndiófa Vendégház Füzesgyarmat - Legjobb ár
Legjobb ár
2024.11.01-ig
Véndiófa Vendégház Füzesgyarmat
192.000 Ft / 15 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló - Hőforrás napok
Hőforrás napok
2024.09.01-ig
Hotel Hőforrás Hajdúszoboszló
79.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval