Geresdlakon sok kiállítás, néznivaló van. és különböző épületekben kaptak helyet. De azért viszonylag közel vannak egymáshoz. Gondolom, a hatalmas lelkesedésből felgyűlt egy óriási mennyiségű anyag, amit már érdemes volt külön tematizálni. A kézimunka kiállítás alapvetően falvédőkből áll, nincsnek kétségeid, hogy ezek sváb emlékek, egyértelmű rajtuk a német szöveg.
Azután akadnak még pólyák is szép számmal, meg egyéb varrott csodák, de, hogy teljes legyen az egyensúly, a falu magyar gyökerű lakosságára ugyanúgy gondoltak, az egyik teremben csupa magyar falvédő, kézimunka van. Megállapítottuk, hogy a magyar falvédőszövegek poénosabbak, míg a németek inkább tényszerűek, praktikus figyelmeztetéseket és vallási üzeneteket hordoznak. Ide is Schulteisz Józsefné, Margitka kísért el, ahogy több más helyre is, hálás vagyok a segítségért, úgy töltötte velem a fél napját, hogy közben otthon ebédre várt vendégeket, és azt is bele kellett kalkulálnia, de azért nekem sem mondott nemet.