Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Csodálatos tanyavilág a kék ég alatt

Major Csárda GyálMajor Csárda Gyál a térképen

Kiváló 2022. júliusban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2022. július 19.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Gyál külterületén, a Galopp Major falusi-tanyasi pihenőhelyen egy kitűnő étterem működik, amely nagyon is megéri az ide autózást. Tömegközlekedéssel bajos az idejutás, autóval viszont jó ütemben az M5-ös autópályán fél óra alatt ki lehet jutni a pesti belvárosból.
Nyári időszakban az étterem hatalmas, tágas, fedett, napsütéses teraszán tálalják fel az ételeket vaskos kerek asztaloknál. A beltéren az étteremben két oldalon természetközeli, népies berendezés, rönkbútorok.
A mindössze egy lapos, rövid étlapon számos vonzó ételt találtam. Két leves (2100-2500 Ft), két előétel (3500 Ft körül), 7 főétel (3800-6900 Ft), két desszert (2000 Ft körül) közül lehet választani. Az árak átlag felettiek, de nem irracionális mértékben. Sőt, azt kell, hogy mondjam, ár-érték arányban korrekt az összkép.
A báránylapocka erdei gombákkal, rókagomba szósszal, knédlivel kitűnő, a hús omlós és elég nagy mennyiség, a köret lehetett volna egy kicsit több. A gombaszósz bársonyos, tartalmas. A desszert divatos tápióka puding passiógyümölccsel és kókusz chipsszel elegáns pohárdesszert, bár könnyed és egészséges, de nagyon kiadós.
Autós sofőrként jó néven vettem, hogy ihattam egy jó must-fröccsöt (Béres must 250 Ft/dl).
Amíg vártam az ételekre, körbenéztem a takaros birtokon is, ami közkedvelt esküvői helyszín, így a nyári szezonban általában szombatonként a lagzik miatt nem tartanak nyitva. Előzetesen feltétlenül meg kell nézni a facebook oldalukat.
Professzionális konyha, minőségi alapanyagok, barátságos személyzet, összességében egy egyedi hangulatú, természetközeli hely. Jó szívvel ajánlom!
Kötelező szervizdíj nincs.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (22)
Major Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - EgyébMajor Csárda Gyál - Egyéb

Major Csárda további értékelései

2020.09.05a párjával
Kiváló
A Galopp Major első osztályú hely, egy csodás komplexum. Lenyűgöző a környezet, kitűnőek az ételek, magasak az árak, de arányban vannak a minőséggel. A kiszolgálás kifogástalan, a bár ilyen szintű helyeken megszokott, de nem számolnak fel szervízdíjat. A fogadófalat Romesco mártás volt...
Népszerű szállások a környéken
Hotel Stáció Vecsés - Egy éjszakás kaland
Egy éjszakás kaland
2025.12.24-ig
Hotel Stáció Vecsés
59.500 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Hotel Bellevue Esztergom - Tavaszi előfoglalási akció
Tavaszi előfoglalási akció
2024.06.16-ig
Hotel Bellevue Esztergom
70.467 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Portobello Hotel Esztergom - Wellness pihenés félpanzióval
Wellness pihenés félpanzióval
2025.01.02-ig
Portobello Hotel Esztergom
54.800 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval