Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nemcsak Csülök...

Piroska Csárda GyenesdiásPiroska Csárda Gyenesdiás a térképen

2015. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2015. augusztus 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ajánlás alapján esett a választásunk a Piroska Csárdára. Késői időpontban, fél 9 magasságában érkeztünk előzetes foglalás nélkül. A hely ízléses, egyszerű, nem hivalkodó, de mégis hívogató!
Az ital rendelés nem ment könnyen, mert sörből csak Dreher világost csapolnak, amit nem feltétlenül választ jó szájízzel az ember és az üveges kínálat is hagyott kívánnivalót. Azért nem estünk kétségbe.
Ételből csak főételt kértünk a viszonylag kései időpontra tekintettel. Én nem bírtam erőt venni magamon, így természetesen egy könnyed esti füstölt csülök mellett döntöttem, burgonya körettel és uborkasalátával elkísérve. A saláta tejföllel nyakon öntve, paprikával meghintve érkezett egy nem éppen kis tálkában. Ha a többiek kérnek belőle, legalább hármunknak elég lehetett volna. Ezek után a csülökben sem kellett csalódnom. az összkép leginkább Csülök péknére emlékeztetett, bár nem ilyen cím alatt futott, csak a hagyma kevéssé volt domináns. A csülök centis szeletekre nyesve került tálalásra, azonnal beindította a pavlovi reflexeket. Kellő sósság, kellő porhanyósság, kellő zsírosság, igazán jó összhang.
A többiek? Hááát, ők jércét, illetve csirkét ettek, normál éttermi dózisban. Jól nézett ki valahány és az ízekre sem akadt panasz. Sőt! A mennyiség is elég lehetett, mert bár a szomszéd asztalnál ülő kislány szájából szinte kinéztük a fagylalttal töltött palacsintát, annyira ínycsiklandó volt, mégis képtelenek voltunk rendelni, bár felszolgálónk mindent megtett, hogy rábírjon minket.
Fizetésnél egyikünk jelezte, hogy szívesen használná a szépkártyáját, így rábíztuk magunkat. A terminállal akadt némi probléma, azonban a helyi erők feltalálták magukat és Neten keresztül sikerült abszolválni a fizetést. A tulajdonos/üzletvezető asszony a kellemetlenség okán még egy pálinka meghívást is felajánlott.
Összességében nagyon elégedettek voltunk, kellemes péntek esti vacsorával a gyomrunkban tértünk vissza szálláshelyünkre.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló

Piroska Csárda további értékelései

2021.08.12családjával
Kiváló
Remek kiszolgálás, nagyon finom ételek, igényes terasz élőzenével. Klasszikus hangulatos magyaros étterem, a szó legjobb értelmében. Mind az étel, mind az ital megfelelő minőségben, mennyiségben szervírozva/tálalva. A felszolgálás régi szép időket idézi, néhány jó szóval, emberi gesztusokkal...
2020.08.09a párjával
Gyenge
Nem tartok attól, hogy a tulajdonosok álmatlanul fognak forgolódni az értékelésem miatt, mivel láthatóan NEM a magyar vendégekre szakosodtak. A legrosszabb balatoni "Zimmer Frei" korszakot idézi az egész, low-end német turistákra alapozó hozzáállás. Csak "magyaros" ételek az étlapon, semmi...
2019.08.23családjával
Szörnyű
B*nkó, lekezelő, gúnyolódó pincér. A PINCÉR már az érkezéskor flegmázott velünk. Nagy családdal szerettünk volna beülni, közölte velünk, hogy ő nem fog asztalokat rendezgetni, pedig voltak szabad asztalok. Addig sem jutottunk el, hogy leüljünk.Ilyen élményben még nem volt részünk. Szerencsére...
Népszerű szállások a környéken
Villa Panoráma Gyenesdiás - Kedvezményes ajánlat
Kedvezményes ajánlat
2025.03.30-ig
Villa Panoráma Gyenesdiás
45.900 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2025.05.01-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
64.288 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval