Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Némi tévelygés

Nagykeszi Templomrom GyepükajánNagykeszi Templomrom Gyepükaján a térképen

Érdekes 2022. júliusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. július 20.
Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Adelaide ajánlását komolyan vettem, meg is köszönöm neki, mert jó tipp volt. Nem jártam túl közel, de azért egy jó kis kitérőt tettem Sümeg felé, hogy megtaláljam ezt. (Mondjuk úgy Szigligettől kitérve egész Devecserig...) Gyepükaján hamar megvan Csabrendek után, az út is megvan, ami kivezet a szántókra, némi zötykölődés után a rom teteje is látszik a fák között. Nagy bivalylegelők vannak arrafelé. Kocsit le az erődbe a hűvösre, elindultam a villanypásztor mentén, egyre sűrűbb lett a bozótos, össze-vissza van sebezve a lábszáram meg hát a csalán... mérföldekkel később jöttem rá, hogy rossz odalán mentem a bivalylegelőnek.. elmentem a rom mellett, ott volt-egy-kétszáz méterre, de az idegen, kerített föld húzódott közöttünk. Viszont ebben a vadonban találkoztam egy Bambival, egy egészen kicsi őzikével, lehet, ritkán lát embert, vagy még soha, mert percekig csak bámultuk, fényképezgettük egymást... szóval, néha megéri eltévedni is, Aztán visszavergődés az autóig, egy legelővel korábban meg simán megtalálható a rom, nagy térség van körülötte, meg lehet állni kényelmesen, különös, hogy mit keres itt, sok nagy rom van valahol a szántók között, az erdőkben vagy a világ végén, ez is egy érdekes maradvány, egy nagy fa nő a hajdani főhajóban, most ő a hívő a nemlétezők helyett. De ettől még izgalmasabb, romantikusabb is a hely. Valószínűleg egy török korban elpusztult település megmaradt egyházi romja. Érdekes és érdemes kirándulóhely.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (18)
Nagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - EgyébNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - EgyébNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - EgyébNagykeszi Templomrom Gyepükaján - BelsőNagykeszi Templomrom Gyepükaján - BelsőNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső képNagykeszi Templomrom Gyepükaján - Külső kép

Nagykeszi Templomrom további értékelései

2022.02.18a párjával
Kihagyhatatlan
Sümeg és Devecser között áll a Nagykeszi templomrom, amit autóval is könnyedén meg lehet közelíteni. Az Árpád-kori templom valamikor a 12-13. században épülhetett. Érdemes egy kitérőt tenni, ha a környéken járunk.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Kapitány Sümeg - Kedvezményes pihenés
Kedvezményes pihenés
09.01-12.20.
Hotel Kapitány Sümeg
107.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval