Forradalom és szabadságharc emlékműve Gyöngyösoroszi
Forradalom és szabadságharc emlékműve Gyöngyösoroszi
1 értékelés
Ez így messziről lehetne egy sírszobor is, valahol a valakié. De nem az. Ez több annál. Összevont az emlékmű vagy négy vérzivatart és együtt próbál demonstrálni róluk. Nem, mintha csak négy nemzeti vérzivatarunk lenne, de ez a négy az, amiért külön emlékművek állnak. Itt meg nem.
És nem láttam neveket, hosszú listákat ezekről vagy azokról, ez az összborzalom összképe a mindenki özvegyével, lányával. Sehol egy utalás arra, hogy kerüljön pokolra, aki hadbaküldte őket, csak így némán, szépen, sokatmondóan. A lány kezéből hiányzik valami. Helyettesíthető egy néma gyásszal.