Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gyula egyik legjobb helye, csúcskávé, jó sütik, kiváló kiszolgálás, remek beltér

Black Sheep Kávézó & Konyha GyulaBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula a térképen

Kiváló 2022. áprilisban, családjával járt ittÉrtékelt: 2023. január 25.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Gyulán a Black Sheep nevű multifunkcionális vendéglátó egység 2020 decemberében nyitotta meg kapuit, a csúcskávék világát képviselő, azonos nevű debreceni kávépörkölő és kávézó második egységeként. Alapítója, Tóth Gábor a legsikeresebb magyar barrista-k egyike.
Sheep beltere rendkívül hangulatos, a térkiképezés ötletes, a központi fantázia-figura Bárány Béla vendéglátó, aki Rózsa Sándorként ábrázolva figyelmezteti a betérőt arra, hogy Ha mindenki úgy tösz, ahogy tönni köll, minden úgy lösz, ahogy lönni köll. Fejünk felett kávés zsákok, a térelválasztó polcokon befőttesüvegekben különféle kávék. Igényes kis teraszuk is van.
Kávészaküzletként is működnek, ami pedig a helyben fogyasztást illeti, saját készítésű sütemények széles választékát kínálják, továbbá klasszikus reggeliket, tetszetős szendvicseket, bisztró stílusú ebédet a szarvasgombás karfiollevestől salátákon pasta-kon át a hamburgerig. Nápolyi pizzákat is sütnek. Mellettük azonos márkanévvel nyáridőben fagyizó működik. Kenyereket elvitelre is kínálnak, szakmai tanácsadójuk Szabi, a pék, a legendás Il Panificio Basilico hálózat életre hívója. Az itallap igényes, a kávék mellett tartanak néhány minőségi bort, prémium üdítőket és remek kézműves söröket a Szent András főzdétől.
Az árak értékarányosak, sőt, a színvonalhoz képest kifejezetten kedvezőek.
Két alkalommal jártam eddig a Black Sheepben, első ízben 2021 nyarán. A kitűnő kávé mellett ittam egy valóban frissen facsart, szűrt és jég nélkül is hideg narancslevet, mely sokkal aromásabb volt a szokottnál, nem spóroltak az alapanyagon. A narancsos sajtkrémes répatorta ízletesnek bizonyult, a túrótorta alapja nem volt teljesen meggyőző. A fagylaltok közül kóstoltam háromfélét, nem voltak rosszak, de még nem érték el a kávéik szintjét a maguk műfajában.
2022 áprilisában a melegkonyhát is kipróbáltuk. A burgerhez átlag feletti, saját sütésűnek tűnő zsemlét használnak, de a magasra nőtt zsemlében az alulméretezett és túlsütött hús szinte eltűnik. Ezt a műfajt bizony kell még gyakorolni.
Ettünk egy pizzát is, aminél kóstoltunk meggyőzőbbeket is másfele, de mindent egybevetve a burgerrel ellentétben egyértelműen belefér a jó kategóriájába.
A burgerrel kapcsolatos problémát jeleztem a rokonszenves, udvarias, motivált felszolgálónak, akivel a környék egyik legjobb éttermében, a békéscsabai Hargitában találkoztam korábban, azt ígérte, hogy továbbítja az üzletvezetés irányába az észrevételeinket, s kárpótlásul a vezetés terhét vállaló társamat megajándékozta egy helyben készült jóféle gyümölcsteával. A desszert ezúttal is ütötte a mércét.
A burgeres gikszer dacára a Black Sheep jelen formájában is Gyula egyik legszínvonalasabb vendéglátó egysége, mely azon túl, hogy a környék legjobb kávéját kínálja, igényes reggeliző-ebédelőhely.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (31)
Black Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - EgyébBlack Sheep Kávézó & Konyha Gyula - Egyéb

Black Sheep Kávézó & Konyha további értékelései

2022.08.21gyerekekkel
Kiváló
Családommal jártunk épp ma a kávézóban, ami valójában nem is kávézó, hanem annál sokkal több! Rendkívül kedves kiszolgálás, tisztelettudó fiatal személyzet. Mindenki teszi a dolgát, nagyon ügyesek, odafigyelnek a tisztasagra, a vendég az első. Ritkaság az ilyenkorú mosolygó és lelkes csapat...
2022.08.15családjával
Kiváló
Szombaton este véletlenül tértünk be ide vacsorázni. Az utcarészen és bent is volt még hely, szerencsére nem kellett asztalt foglalni előre. A rendelt pizzák finomak voltak, a hamburger igazi házi kézműves étel volt. Mi még belefértünk a nyitvatartásba, de főszezonban, Gyula főutcáján picit...
Népszerű szállások a környéken
Komló Hotel Gyula - Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
Szállás reggelivel és vacsorával, Várfürdő belépővel
2024.12.23-ig
Komló Hotel Gyula
70.852 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hunguest Hotel Gyula - Napi ár fürdőbelépővel
Napi ár fürdőbelépővel
2025.04.05-ig
Hunguest Hotel Gyula
46.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Park Hotel Gyula - Pihentető napok
Pihentető napok
2024.12.20-ig
Park Hotel Gyula
97.800 Ft / 2 fő / 3 éj-től félpanzióval