Jó 2014. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2014. február 19.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Több alkalommal is ettünk a Kemencésben, mivel nagyon szeretjük a hangulatát, igazán mutatós a hagyományőrző berendezéseivel. Amit a legjobban készítenek, az a babgulyás, egyszerűen olyan náluk, amilyennek lennie kell. Ahogyan a nagykönyvben meg van írva. Kár, hogy nem mindennel sikerült ezt a színvonalat hozniuk (pl. a kacsa nem volt igazán finom), de ez sokkal felette áll az átlagszínvonalnak. A kiszolgálásra sem lehetett panaszunk, kedves, udvarias, gyors volt mindegyik pincér.
A csárda a hagyományokat követő szellemben van berendezve, de inkább zsúfolt, összevisszaság jellemzi. Az asztalterítő és a díszpárnák - nem leszek vulgáris -, koszosak és pecsétesek, ami nagyon visszataszító. A nyári szezon nyomait őrzik. Az ételeket a közepes minőségi szintet érték el.
Ma a feleségemmel ott ebédeltünk. A kiszolgálás kedves, figyelmes, segítőkész volt. Nekem az ételek nagyon ízletesek voltak (szegedi halászlé, túrós csusza), a feleségemnek kevésbé jött be, amit kért, de ez annak tudható be, hogy más ízhez van szokva. Ettől függetlenül jóízűen megette, alig bírta...
Néhány napot Hajdúszoboszlón töltöttünk és úgy gondoltuk, hogy betérünk egy menüebédre a Kemencés Csárdába. Arra jártam délelőtt és megkérdeztem a pincért, hogy mi lesz a menü. Azt válaszolta, hogy kint van a táblán. Mondom neki, az a tegnapi menü. Erre azt mondta, hogy maradt tegnapról. Úgyhogy...