Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A város jelképe lett

Harangház HajdúszoboszlóHarangház Hajdúszoboszló a térképen

Kihagyhatatlan 2022. márciusban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2022. április 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hajdúszoboszló nevezetességeire, látnivalóira rákeresve minden web portál ezt a látványosságot adta ki elsőre. Egy modernkori, kvázi friss, új alkotás, amely 1999-ben a Millennium tiszteletére készült, de mára a város szimbólumává vált. A város egyik legforgalmasabb részén, a gyógyfürdő előtti parkban található, mellette a gyerekeknek játszótér épült.

A komplex szimbolikájú alkotás összesen 50 db alumínium harangból épül fel, a 4 pillér a 4 égtájat, a 4 évszakot jelképezi, a 3 festett jelfa a Turul legendát, a Csodaszarvas történetét és az Életfához fűződő mesét (Lélekmadár) jelképezi, ezzel a magyarok eredetmondáira utalva. Délelőtt 11-kor harangjáték van, lehet, hogy máskor is, de a 11 órásat kétszer is hallottuk.

Nagyon izgalmas, különleges alkotás, stílusában egy kicsit Makovecz Imre stílusát idézi. Érdemes több napszakban több irányból, több oldalról körbejárni, megkerülni, nézelődni. A gyerekeknek is tetszik, úgy láttam, szívesen kongatták meg a kisebb-nagyobb harangokat.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (15)
Harangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - EgyébHarangház Hajdúszoboszló - Egyéb

Harangház további értékelései

2023.08.13a párjával
Kihagyhatatlan
Én sem hagytam ki a harangházat Hajdúszoboszlón, ha már ekkora új szimbóluma keletkezett a városnak, Jó időben sétálva, jó helyen meg is találtuk, szépen sütött a nap, és elkalandoztunk mi is a harangok között. Mint tudjuk, egy házaspár ajándékozta/hagyományozta a városra a harangokat, és mindezt...
Népszerű szállások a környéken
Napsugár Kenézy Lux Apartman Vendégházak Hajdúszoboszló - Pihenés Hajdúszoboszlón
Pihenés Hajdúszoboszlón
2024.12.22-ig
Napsugár Kenézy Lux Apartman Vendégházak Hajdúszoboszló
75.600 Ft / 2 fő / 4 éj-től ellátás nélkül
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló - Spa ajánlat fürdőbelépővel
Spa ajánlat fürdőbelépővel
2024.12.22-ig
Hungarospa Thermal Hotel Hajdúszoboszló
118.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hotel Nagyerdő Debrecen - Nyugdíjas napok
Nyugdíjas napok
2024.10.31-ig
Hotel Nagyerdő Debrecen
127.200 Ft / 2 fő / 4 éj-től félpanzióval