Érdekes
2025. októberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. október 7.Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha az ember bolyong egy kicsit Halásztelken, azért érdekes dolgokat is lelhet. Itt van például ez a gömb alakú templom. Árpádházi Szent Erzsébet nevét viseli, aztán csak úgy gondolatokat ébreszt. Templomok lehetnek laposak, szögletesek, de leginkább csúcsosak a bevett sztereotípiáink szerint, de gömb alakúval ritkán találkozunk. Persze, ezt is meg lehet ideologizálni, mert hát akkor ez egy jurtatemplom, igaz, hogy a jurta kerek, de nem gomb alakú, de ne kössünk bele, hát itt ezt találták ősi magyarosnak, biztos okkal. Nem bemenős, de azért elég jól be lehet nézelődni, és inkább kicsit kopottas, elhanyagolt benyomást kelt már, pedig nem is olyan nagyon régen épült. Szóval, ez a 70-es, 80-as évekből való, nem az Árpádok korából. Lent talán lakások, irodák lehetnek, parókia, mindenhová bepróbálkoztam, semmi siker, egy teremtett élő lelket nem találtam sehol. Van viszont a kert sarkában egy Lourdes-i barlang-imitáció, na, ezt hozd összefüggésbe a jurtával, ez meg inkább hegyes, csúcsos, pedig ez szokott inkább lekerekített lenni. Hát akkor ez itt a formabontás további példája, úgy tűnik. Amúgy pedig ez Magyarország egyetlen gömb-alakú temploma.
Oázis Wellness Panzió Szigetszentmiklós
33.000 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel