Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Fekete Mária a fekete kisdeddel

Hédervári Boldogasszony kápolna HédervárHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár a térképen

Kihagyhatatlan 2023. áprilisban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2023. április 9.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Rendkívül érdekes templom, változatos történettel. Épült, áttért a báró, áttért a templom is lutheránussá, visszavették a lutheránusoktól (gondolom, belepusztult néhány ember), ilyen család kriptája volt, olyan családé, körülötte mintha sírok lennének, aztán a sírkövek hol beköltöznek a templomba, hol kiköltöznek onnan, aztán van, amikor nem templom, csak ól, van, amikor nincs oltára, aztán jön egy új földesúr vagy földesnő és átépít rajta ezt meg azt. De nekünk a végeredmény a lényeg, a templom gyakorlatilag bármikor látogatható, csak oda kell telefonálni, a kedves hölgy 50 méterre lakik innen, átjön, kinyitja. Nem is kér érte pénzt, Isten házának kinyitásáért nem kér rendes ember. De azért csak dobunk persze az adományos perselybe. A mindenféle parazita főurak kriptáin, sírfedőin kívül a lorettói kápolna a legérdekesebb, mindent visz a koromfekete Mária, a szintén afrikai kisdeddel. (Ugyebár volt a legenda, hogy leégett a templom, aztán a szobor épen maradt, csak megfeketedett. Hallelujah, hozsánna és miegyebek!) Itt is vannak Máriának ajándék ruhái, öltöztetik is olykor, a híveknek egy nagy, fekete Barbie-baba. Most például erősen kalocsaiban viszi a trendet, a ruhájához hozzá kell érni, hogy jó legyen neked, hát hozzá is értem. És hát ilyen csudaságok lengik körül a templomot, tiszta szép öröm, mint kirándulóhely, ajánlom is mindenkinek nagy lelkesen!
Milyennek találod ezt az értékelést?
Fényképek (29)
Hédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - BelsőHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - Külső képHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - Külső képHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - BelsőHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - BelsőHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - BelsőHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - BelsőHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - BelsőHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - EgyébHédervári Boldogasszony kápolna Hédervár - Belső

Hédervári Boldogasszony kápolna további értékelései

2023.03.21a párjával
Kihagyhatatlan
A temető-kápolnának is nevezett egyhajós Boldogasszony-kápolnát 1300 körül építették, melyhez egy parkon keresztül jutunk el. Egyszerre volt plébánia-templom, Mária-kegyhely és a Héderváry-család temetkezési helye. Ma is sírhelyek veszik körül és az Árpád-fa.
Népszerű szállások a környéken
Duna-Beach Apartman Kimle - Duna parti pihenés a Szigetközben
Duna parti pihenés a Szigetközben
2025.01.01-ig
Duna-Beach Apartman Kimle
50.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Golden Ball Club Hotel Győr - Wellness kikapcsolódás
Wellness kikapcsolódás
2024.12.01-ig
Golden Ball Club Hotel Győr
108.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Hasik Hotel Döbrönte - Pihenés a Bakonyban
Pihenés a Bakonyban
2024.09.01-ig
Hasik Hotel Döbrönte
94.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval