Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Nagyt csalódtam némelyek által jónak beharangozott Tornácos Étteremben.

Tornácos Étterem HegykőTornácos Étterem Hegykő a térképen

Gyenge 2018. februárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2018. február 5.
Nem ajánlom a helyet másoknak!
Előre bocsátom, az ételek megválasztása nagyban hozzájárulhat egy hiteles értékelés milyenségéhez, főleg, ha még egy hely hangulata és a minőségi kiszolgálás is óhatatlanul meghatározó.

Viszont hiteles, őszinte értékelés és a teljes értékű "eset / történet", vagyis a felszolgált ételek értékelése elengedhetetlen, kétoldalú tanulság végett is.

Előre bocsátom, hogy az átlagos vendégnél talán többet értek az ételek minősége megítéléséhez, mivel főzni tudó, s azt gyakorló ember vagyok. Dolgoztam egy évig szakácsként, sütőipari feltaláló vagyok, értek a húsfeldolgozáshoz és mindenek felett súrolom az enni nagyon szerető inyencek kategóriáját is.

Tisztában vagyok vele, hogy egy rántott, vagy bármivel töltött- rántott bordát, sült burgonyát is el lehet rontani, viszont ahol ezen ételek sem jók, az minősítés alatti kategória, tehát ne az ilyen ételek alapján értékeljünk fel egy éttermet!

Igazán a többlet odafigyelést, többlet ízlést, többlet szakmaiságot, felelősséget kívánó ételek mérvadóak egy konyha megítélésénél.

Vizsgáljuk meg milyen volt a 3800 ft- os, "ropogós" kacsamell és valamilyen fertői tájjellegű névvel illetett göngyölt hús, melyet az ízléses vendéglőben a pincérek kifogástalan szakmaisággal szolgáltak fel.

A ropogósnak eladott kacsamell a csupasz felén langyos, a bőrös felén olyan állagú volt, hogy csúzlifára kötve nem egy hegykői ártatlan verebet le lehetett volna vele lőni, de igazából nem rágásra találták ki, nemhogy ízletes vacsorának, melyre erős volt a vágy. Ha az ízére térünk, sajnos az is életünk legrosszabb módon bosszantott kacsamelle volt. Meg is említem, annak ellenére, hogy a családomban, óvatosan, de nekivalókkal mindig fűszerezzük a kacsát is, csak sóval is jobbat lehet készíteni, mert a jól megsütött kacsa önmagában is ízletesebb, mint ez volt.
A kacsamell mellé adott savanykás erdei gomba szószt sem lehetett volna jobban elrontani.

Ami kifogástalan volt a tálon, az a vörös káposztával töltött rétes.

A valamikor párolt, sült, nagyon fáradt hústekercset, melyből minden ízharmónia hiányzott ( csak a nagyon sós füstölt szalonna ordított a töltelékéből, felszelték és a szeleteket az oldalukra fordítva pirították- melegítették, melyhez kissé megfáradt hagymás tört burgonya és sikeres hagymaropogós volt a támaszték.

A somlói egy kissé lehetett volna lazább,rumosabb, több, látható pudinggal és az árához méltóan megfelelő mennyiség.

Persze, az éhes, békességre, ételre, italra vágyó ember eszik és hallgat, majd álmából felriadva is sajnálja a gyomrát.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Szörnyű
Kiszolgálás:
Hangulat:Átlagos
Ár / érték arány:Gyenge
Tisztaság:

Tornácos Étterem további értékelései

2020.08.02a párjával
Kiváló
Párommal ebédeltünk itt. A fogadtatás kellemes, a pincér nagyon kedves. A választék az étlapon a gasztronómia fogásaihoz képest minden megtalálható volt. Nagyon meg voltunk elégedve, a finoman elkészített ételekkel, amit el fogyasztottunk. A kiválasztott levesek finomak voltak. A burgonyás rétes...
2020.07.19a párjával
Kiváló
Néhány nappal ezelőtt érkeztünk haza Hegykőről. Nagyon szeretünk ide járni, a Tornácosba pedig különösen. Félpanziós ellátással igényeltük az ellátást. Imádtam a borsófőzeléket marhapörkölttel, amit egyik este kóstoltam a vacsoránál. A desszertek minden este isteni finomak voltak. Jövünk még!
2019.12.02barátokkal
Gyenge
Mintegy 20 éve járok gyakran ide. Évenként 15-20 fős sereggel. Ez ideig a nagy választék, az egyszerű, minőségi ételek, a kitűnő, udvarias kiszolgálás volt a tapasztalatom. Most ősszel szintén egy 14 fős társasággal voltunk ott. Nagy csalódás volt. Egy pincérke volt az egész placcon. Az étlap?...
Népszerű szállások a környéken
Palatinus Hotel Sopron - Karácsony
Karácsony
12.23-27.
Palatinus Hotel Sopron
32.769 Ft / 2 fő / éj-től reggelivel
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk - Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
Kikapcsolódás nyugdíjas kedvezménnyel
2024.06.14-ig
Vulkán Wellness Hotel és Kemping Celldömölk
60.680 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
81.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval