Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Tornácos Panzió Hegykő

Tornácos Panzió HegykőTornácos Panzió Hegykő a térképen

Kiváló 2016. januárban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. május 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hegykő, Tornácos Panzió

Véletlenül láttam meg egy reklámot az interneten a Hegykői Tornácos Panzióról. De fura név. Hol is van? A google már dobja is,” Hegykő Magyarország Észak-nyugati részén, a Kisalföldön, a Fertő-tó nádasokkal övezett déli partja felől emelkedő dombvonulat oldalán, és tetején helyezkedik el. A Fertőmenti-dombságtól nyugatra a Soproni-medencén túl már az Alpokaljához tartozó Soproni-hegység tömbjét találjuk, és tiszta időben az Alpok nyáron is hóval fedett keleti nyúlványai is látszanak (különösen a Schneeberg), amelyek a tóparttól alig 70 km-nyire kezdődnek. „
Szóval a hely nem rossz. De mit tud a Tornácos? A képek alapján népi építészeti vonásokat tükröző épület, étterem, wellness, többféle akciós csomag (biciklis, csajos, bevásárlós, nyugdíjas, romantikus), minden kérdésre kiterjedő információ, nosza, foglaljunk ide néhány éjszakára.
Egy-kettő érkezik a válasz a csomag ajánlatról, fizetni ráérünk később is, szép kártyával vagy, ahogy nekünk tetszik.
Tágas parkolóba érkezünk, a recepción kedves hölgy fogad rengeteg prospektus kíséretében. Mágneskártyával működő zár, a szobánk tetőtéri, pasztellszínek, hangulatvilágítás, kényelmes ágy. Hűtőszekrény (kár, hogy csak akkor működik, ha a szobában tartózkodunk).
A fürdőszoba tágas, vaskos vendégek is kényelmesen elférnek, bár fura, hogy az ajtaja átlátszó (Árnyművészeknek remek gyakorló terep). A törülközőtartó fűtött, bőségesen áll rendelkezésre tiszta törülköző. Letisztult formák, kellemes illatú folyékony szappan. Összességében esztétikus, harmonikus kialakítás, tiszta környezet, szívesen dobja le az ember a sarokban az úti cuccot, és magát az ágyra, azzal a felkiáltással, hogy huh, jó lesz itt! Ha már leheveredés, kínálja magát a TV távirányítója, de a tv-programok inkább német nyelvű turistáknak kínálják magukat. Kedves magyar honfitárs, neked alig jut csatorna, no de nem is ezért jöttél, hogy a tv nézéssel töltött statisztikát javítsd.
Fedezzük fel a panziót! Irány a wellness! Kapunk fürdőköpenyt, amitől mindjárt meg is szabadulunk, és vízbe vetjük magunkat. Szerencsére a többiek mással vannak elfoglalva, így kettőnké az egész medence. Kipróbálom az összes bugyborékolót. Megállapítom, hogy egyben a fertőtlenítésem is megtörtént, mert ilyen hypo tartalom mellett az összes hazai baktériumom megszökött. De legalább újakat nem szerzek be.
Meztelen emberek érkeznek…szóval szauna is van. Összességében kellemes kis hely, ide még visszatérünk. De járjunk be mindent! Ajándékbolt, házi lekvárokkal, szörpökkel, mézzel, házi cukrászat kóstolásra váró sütikkel, takaros étterem. Nem lehetne a félpanziót leebédelni? Dehogynem. Máris előkerül egy szűkebb étlap (több napos tartózkodás esetén, lehet, hogy kevésnek bizonyul a választék), amiről választhatunk levest-másodikat-desszertet. Ínyenc ételek, ízléses tálalás, kedves kiszolgálás. A salátabár korlátlan, és szemet gyönyörködtető. A vegák és a nyuszik számára orgia lehetne! Mire végzünk a három fogással, még elégedettebben látjuk a világot. Ideje megmozdulni!
Hívogató a panzió mellett haladó kerékpárút, de januárban azért mégsem pattanunk biciklire, bár a csomagban azt is kapnánk. Viszont kapóra jön a szomszédos Sára termálfürdőbe szóló ingyenes belépő. Pancsolunk a jó meleg vízben, csatlakozunk a vízi tornázókhoz. Megtervezzük a holnapi napot.
Ausztria néhány kilométer, Parndorf a híres bevásárló hely szintén. A fertőrákosi kőfejtő sajnos még téli álmot tart, de megnézhetjük a nagycenki Széchenyi kastélyt. Sopronban sem indult még be a turista szezon, de egy esti séta is hangulatos lehet.
Másnap reggelire szabad a gazda van, azaz a kevés vendég miatt nem svédasztalos a reggeli, hanem azt kérhetünk, ami jól esik. Felséges a vékony csavart kifli! Nem lehet vele betelni! Megtudjuk, a helyi pékség terméke, így hazafelé feltankolunk belőle.
Bár sok hely zárva van, de a táj télen is szép! Hatalmas a Fertő-tó, körülötte szélmalom-erdő, a távolban havas hegyek. A természet és a panzió azt nyújtja, amit csak lehet, a többi már csak rajtunk múlik! Mi jól éreztük magunkat
Milyennek találod ezt az értékelést?
Személyzet:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Kényelem:Kiváló
Szolgáltatások:
Étkezés:
Elhelyezkedés:Kiváló
Fényképek (2)
Tornácos Panzió Hegykő - KörnyékTornácos Panzió Hegykő - Külső kép

Tornácos Panzió további értékelései

2021.09.22a párjával
Augusztus végén érkeztünk Hegykőre a párommal,kb 10 perces várakozás után előkerült a recepciós úriember,de innentől gördülékeny volt minden,kedves ,segítőkész,gyors bejelentkezés volt,kellemes szobát kaptunk,tága világos ,és csendes,és még fontos hogy tiszta,az étkezésnél nem volt nagy...
2019.12.10barátokkal
A Panzió elhelyezkedése kitűnő, érzékelhetően sok kiránduló induló-, vagy átmeneti helye lett. Egyszerűségében tökéletes, családias fogadtatás. Kedves személyzet(nem tolakodó,ami gyakran előfordul máshol). Az ételek változatosak, gusztusosak, finomak. A wellness tágas, tényleg nyugodtan lehet...
2018.09.20barátokkal
Kiváló
Sopronból Fertőd felé útközben szerettünk volna ebédelni. Ám azok az éttermek, amiket útközben láttunk, mind zárva voltak. Reméltük, hogy Hegykőn csak találunk valamit. Pedig kívülről itt is úgy tűnt, a panzió étterme zárva. A parkolóban csak egy autó állt. Nagy örömünkre azonban a Tornácos...
Ezek a szállások is érdekelhetnek
Palatinus Hotel Sopron - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Palatinus Hotel Sopron
98.307 Ft / 2 fő / 2 éj-től reggelivel
Ensana Thermal Sárvár - Wellness élmények előfoglalással
Wellness élmények előfoglalással
2024.11.01-ig
Ensana Thermal Sárvár
75.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től bőv. félpanzióval
Hunguest Bük Bük, Bükfürd? - All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
All inclusive ajánlat fürdőbelépővel
2025.03.01-ig
Hunguest Bük Bük, Bükfürd?
155.600 Ft / 2 fő / 2 éj-től all inclusive ellátással