Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

A Szent György-hegyi meglepetés

Mennyország Kerthelyiség HegymagasMennyország Kerthelyiség Hegymagas a térképen

Kiváló 2019. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. május 1.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Amikor elindultunk a Szent György-hegyre túrázni, nem gondoltam, hogy bármilyen vendéglátó egységet fogunk ott találni útközben, úgyhogy elég nagy volt a meglepetés. A Kéktúra útvonalon a parkolótól déli irányban, a Balaton felé véve az irányt kb. 15 perc gyaloglás után érkeztünk meg a Mennyország Kerthelyiséghez, amelyet egy igen informatív tábla jelzett.

A kilátás, a panoráma páratlan: Balaton, Szigligeti vár, a Balaton-felvidék déli hegyláncai, alattunk a falu házai, temploma, igazán lenyűgöző, csodálatos. A meredek lejtőn kis teraszokat alakított ki a tulajdonos, aki már 6 éve él itt, egyébként egy elvarázsolt figura, ősmagyar csontkovács.

Az egész hangulat nagyon nomád, puritán, de teljesen természetközeli. Úgy éreztük magunkat, mintha egy ismerős telkére beugrottunk volna iszogatni, pihenni.

Ettünk fagylaltot szép üvegkehelyben (200 Ft/adag), egyébként bolti dobozos jégkrémből elég bátran, nagykanállal adagolva, nem dekára megy. Dió, citrom, eper, sztracsatella, vanília... volt vagy 10 féle íz.

Házi szörpből 20 féle ízt lehet kóstolni, és a tulajdonos melegen ajánlotta is, hogy minél többet kóstoljunk, ezért ad hozzá kicsi 2 dl-es poharat. A szörpök mellé kaptunk kancsóban vizet és szódát, és mindenki magának keverhette be. A kézműves szörpöket Reziben készítik, kitűnő volt. Fahéjas alma, menta, csipkebogyó, bodzavirág, akácvirág, kékszőlő, orgona, szilva, málna, citromfű, körte... ezekre emlékszem, mi ezeket kóstoltuk, még jó, hogy sokan voltunk. (100 Ft/dl).

Kézműves sörök a Krois Brewery sörfőzdéből, helyi borok, fröccs, pálinka - ezekről nem tudok sokat, mivel a társaságból senki sem ivott, valamint az ételkínálat is autentikus: házi mézek, friss magvas cipó, házi sajtok, mangalica kolbász, szalonna, zsíros deszka. Az ételeknél fejenként 1000 Ft-os egységárat állapítottak meg, és mindenki evett mindenből bőségesen.

Amúgy az egész hely mondhatni becsületkasszás, a távozáskor mindenki bemondja, hogy miből mennyit evett-ivott, aztán fizetünk valamennyit.
A táblára ki van írva, de a tulajdonos is elmondta, hogy itt nyugodtan ehetjük a saját elemózsiánkat is, nem tilos, sőt, ha csak a panoráma miatt térnénk be, akkor is bátran nézzünk be/ki a teraszra.
Egy teljesen elvarázsolt figurával találkoztunk itt, de nekem tetszett, mindamellett, hogy én a magam részéről ezt az életformát nem tudnám felvállalni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:
Fényképek (31)
Mennyország Kerthelyiség Hegymagas - BelsőMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - BelsőMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Étel/italMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Étel/italMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Étel/italMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Étel/italMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Étel/italMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Étel/italMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Étel/italMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Külső képMennyország Kerthelyiség Hegymagas - BelsőMennyország Kerthelyiség Hegymagas - Belső
Népszerű szállások a környéken
Szent György-hegy Residence Hegymagas - Két ünnep között
Két ünnep között
12.26-30.
Szent György-hegy Residence Hegymagas
858.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval