Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Istenáldotta, csodás hely

Zöldülő Terasz HegymagasZöldülő Terasz Hegymagas a térképen

Kiváló 2022. júliusban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2023. január 27.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Mintegy félszász badacsonyi és Badacsony környéki vendéglátóegységet látogattunk meg tavaly nyáron barátaimmal egy hét alatt, a legmeghittebb élményt a Zöldülő terasz nyújtotta, mely igen kiváló helyszín ahhoz is, hogy az ember megismerje szentgyörgyhegyi borokat.
Itt ugyanis minden a lokalitást képviseli, az ételektől a sörökön, pálinkát át a borokig.
Az ételkínálat rövid és igényes, mint a jobb helyeken általában. Az általunk rendelt fogásokon kívül kínálnak vegyes hidegtálat környékbeli sajtokkal, zöldségekkel, saját készítésű házi felvágottakkal (rokonok által nevelt disznóból!), dinnyelevest, mini hotdogot, csülöktatárt, bolognai spagettit, házi rétest, csokiszuflét és házi jégkrémet.
Egy vegyes kenegetős tálat kértünk, valamint egy bográcsos lecsót kolbásszal (lehet kérni tojással is), mert épp egy étteremből érkeztünk, többre nem volt kapacitás. De hát azt tartja a szólás, hogy ott kezdődik az ínyencség, ahol az éhség véget ért.
A tálon ízletes saját készítésű csokis cseresznyelekvár, almás fügelekvár, remek zöldborsókrém, valamint helyi termelői sós friss krémtúró és tökmagolaj volt. Ezúttal nem helyben sült, hanem Várvölgyi pékségből származó kiváló kovászos kenyeret kaptunk, mely bármikor versenyre kelhet a legismertebb csúcspékségek termékeivel. A lecsó komoly adag, jó ízű, házias.
A sört néhány kilométerről, a Stari főzdéből, Tapolcáról hozzák, ebből is kértünk egyet. Saját pálinkájuk is van, a szilvát kóstoltuk meg, tiszta ízű, kiváló nedűnek bizonyult.
Bár a környéken beszerezhetők manufakturális házi szörpök, ők saját ízlésükre főzik a maguk szörpjeit, megkóstoltuk a kékszőlőt, valamint a gyömbéres almát. Az intenzív, gyümölcsös szörpöket mentával és uborkával üdítik, remek ötlet, alkalmazni fogom.
A borlap kilenc szentgyörgyhegyi pince mintegy húsz borát integrálja, s nem kevés különlegességet rejteget. Minden bor mellé rövid szakmai leírást is mellékelnek. Megkóstoltuk a két saját bort, a Szürkebarátot és az Olaszrizlinget, korrekt, élvezetes tételek voltak, a rizlingben némi bizonytalanságot véltem felfedezni, de azért szívesen meginnám újra bármikor.
Kóstoltunk még Palkó Zsolttól Furmintot és Hárslevelűt 2019-ből, továbbá a Két jóbarát meg az Anti nevű birtokról egy 2017-es Rajnai Rizlinget, mindhárom bor hatalmas meglepetést okozott, ezekre a pincészetekre oda kell figyelnünk a továbbiakban. Külön kiemelést érdemel a rendkívül kedvező árfekvés. Miközben a borbárokban egy deci bor ára jellemzően 1000 forint felett van, itt a borok több, mint felének decije mindössze 600 forint, egyetlen egy tétel díjszabása haladja meg az ezer forintot.
Mindazonáltal a Zöldülő terasz nem elsősorban a kedvező áraival, a csodás helyi borokkal, a jól elkészített házias ételeivel írta be magát a szívünkbe, hanem a belülről fakadó személyességgel, a vendéglátók természetes kedvességével, nyitottságával, őszinteségével s az egész hely által sugárzott otthonosságérzéssel, mely a hazaérkezés élményét adja, mihelyt az ember kényelembe helyezi magát a festői kilátást nyújtó teraszon.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:Kiváló
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (40)
Zöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - EgyébZöldülő Terasz Hegymagas - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Szent György-hegy Residence Hegymagas - Két ünnep között
Két ünnep között
12.26-30.
Szent György-hegy Residence Hegymagas
858.000 Ft / 2 fő / 3 éj-től ellátás nélkül
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz - Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
Kényeztető pihenés Hévízen Tófürdő belépővel
2024.06.03-ig
Hunguest Hotel Panoráma Hévíz
59.823 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval
Holiday Hotel Csopak - Előrefizetési kedvezmény
Előrefizetési kedvezmény
05.31-09.08.
Holiday Hotel Csopak
27.000 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval