Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Hollókői sajtok

Gazduram Sajtboltja HollókőGazduram Sajtboltja Hollókő a térképen

Kiváló 2019. áprilisban, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2019. november 3.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Hollókő, a Nógrád megyei palóc falu 1987 óta az UNESCO Világörökség helyszíne. Nagyon tetszett, hogy a falu régi, hagyományos összképének kialakításakor nemcsak arra ügyeltek, hogy a házak, a templom, az utcák az eredeti korhű módon maradjanak fenn, de a vendéglátó egységek tematikája és kialakítása is illeszkedik ebbe a szemléletmódba.
Gazduramék a fő csapásirányt jelentő Kossuth utcában találhatóak, a templom közelében, természetesen egy szépen felújított, fehérre meszelt falú tornácos palóc házban, amely előtt lila orgonabokor virágzott. Horváth László és Gyöngyi sajtkészítő manufaktúrája a Cserhát lankáin legeltetett tehén és kecske tejéből készíti a sajtokat. Füstölt, érlelt és fűszeres, ízesített sajtokat is gyártanak. lágy, félkemény, kemény sajtok is akadnak. Sajtjaik között több díjnyertes termék is megtalálható.
Legfinomabb sajtok, a teljesség igénye nélkül: kecske gomolya - a sima mellett, kakukkfüves. lilahagymás, medvehagymás, paprikás és fokhagymás is van; parenyica - chilis is van, a zsályás félkemény sajt is különleges. Krémsajt, brie/kéksajt, mozzarella is van a pultban. Árban 3200-5000 Ft/kg körül jellemzően, tehát árban is teljesen korrekt szerintem. A helyi specialitás az illatos hollókői csemegesajt (7000 Ft/kg). A sajtokon kívül házi kefirt és ivójoghurtot is készítenek, palackozva vásárolható meg, ezek közül a levendulás joghurt különleges és egyedi ötlet.
Vásárlás előtt lehet kóstolni.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (10)
Gazduram Sajtboltja Hollókő - Külső képGazduram Sajtboltja Hollókő - EgyébGazduram Sajtboltja Hollókő - Külső képGazduram Sajtboltja Hollókő - Étel/italGazduram Sajtboltja Hollókő - Étel/italGazduram Sajtboltja Hollókő - Étel/italGazduram Sajtboltja Hollókő - Étel/italGazduram Sajtboltja Hollókő - BelsőGazduram Sajtboltja Hollókő - BelsőGazduram Sajtboltja Hollókő - Külső kép

Gazduram Sajtboltja további értékelései

2020.09.25barátokkal
Kiváló
A hollókői ófalu közepén csöppentünk bele ebbe az aranyos boltba. Kedves kiszolgálás, finom sajtok és isteni fenyőrügy szörp várt, amiből kétszer is kértünk. Sajnos sajtot nem mertünk hazavinni, mert ahhoz nagyon meleg volt, de sajtkóstolót kértünk. Beültünk az autentikusan berendezett régies...
Népszerű szállások a környéken
Hengermalom Kúria Szécsény - 2 éjszakás ajánlat
2 éjszakás ajánlat
2025.01.03-ig
Hengermalom Kúria Szécsény
104.000 Ft / 2 fő / 2 éj-től ellátás nélkül
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza - Pünkösd
Pünkösd
05.16-20.
Lifestyle Hotel Mátra Mátraháza
140.184 Ft / 2 fő / éj-től félpanzióval
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár - Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
Tavaszi Pihenés előfoglalási kedvezménnyel
2024.06.20-ig
Kastélyhotel Sasvár Parádsasvár
88.339 Ft / 2 fő / 2 éj-től félpanzióval